in

JESENSKE NOTE U VIŽINADI: Susret zborova istarskih zajednica Talijana zaključen Nabuccovom VA PENSIERO

Zajednica Talijana Vižinada organizirala je treću godinu zaredom susret zborova „Jesenske note/Note d’autunno” u Domu kulture u Vižinadi, održan u nedjelju navečer.

Pozivu domaćina odazvali su se sinoć zborovi zajednica Talijana iz Poreča, Šišana, Pirana i vokalna skupina Evergreen iz ZT-a Momjan. Kako je susret organiziran pod pokroviteljstvom Talijanske unije u publici je među uzvanicim bio predsjednik njenog Izvršnog odbora Marin Corva, predsjednik Skupštine Talijanske unije Paolo Demarin, ujedno i čelnik šišanskog ZT-a, te mnogi drugi predstavnici talijanskih institucija, te u ime domaćina načelnik Marko Ferenac i Neda Šainčić Pilato u dvojakoj ulozi – kao predsjednica ZT-a i Općinskog vijeća.

Zborovi su posjetitelje poveli na putovanje kroz najpopularnije melodije tradicionalne, sakralne, popularne i suvremene glazbe na talijanskom, hrvatskom i slovenskom jeziku. 

Prvi je na pozornici nastupio zbor Mosaico iz Poreča pod vodstvom Gorijane Gašparini sa skladbama Con te partiro, La preghiera i  I te vurriavassa.

Uslijedio je zbor „Giuseppe Tartini“ iz Pirana s pjesmama Se passi per di qua, Scendi le scale  i Sapore di sale kojim je dirigirao Sašo Fajon.

Treći su bili Momjanci u skupini Evergreen sa skladbama Gondolier, Idu godine i Rose di Pola, sve pod vodstvom mastre Cristine Benolić.

Šišanci predvođeni Francom Moscom izveli su Il canto dell’allodole, Varda che vien mattina i Come porti i capelli.

Domaćini, zbor Armonia iz Vižinade, predvođeni maestrom Davideom Circotom, nastupili su posljednji, a izveli su Ora sei rimasta sola Adriana Celentana, potom popularnu slovensku narodnu pjesmu Mi se imamo rad i Canto della Terra koju pjeva Andrea Bocelli.

Sve aranžmane potpisao je maestro Circota, koji je na kraju dirigirao svim zborovima kada su svi zajedno na pozornici izveli „Va pensiero“, Nabuccovu operu, koja je u velikom stilu zaključila treću ediciju „Jesenskih nota“ u Vižinadi.

TAR: Sa(n)jam knjige u Istri u Kući tradicijske gastronomije – DAJTE MI LIBAR

Svi rezultati izbora za mjesne odbore u Poreču: IDS izgubio jedino BADERNU gdje većinu ima Nezavisna lista Dragana Legovića