in

Svi rezultati izbora za mjesne odbore u Poreču: IDS izgubio jedino BADERNU gdje većinu ima Nezavisna lista Dragana Legovića

Nezavisna lista Dragana Legovića

IDS je već sinoć objavio službeno priopćenje za medije da su apsolutni pobjednici izbora za mjesne odbore u Gradu Poreču kojih karakterizira jako mala izlaznost. Jedino iznenađenje je Baderna gdje se prvi put, osim IDS-ove, pojavila još jedna lista i to nezavisna nositelja Dragana Legovića koja je osvojila većinu glasova. Prvi put u Baderni IDS neće imati svog predsjednika MO-a.

Od 576 birača glasalo ih je 278. Za NL Dragana Legovića glasalo je 153 mještana, a za IDS predvođen Petrom Bankom 125. Po tome će nezavisni imati 4, a IDS 3 mjesta u vijeću.

-Dragi sumještani, Baderijani, Katunjani, Bonaci, Štifanići, Bratovići, Rakovci, Matulini, Banki, Jurići, Danci, Jakići Gorinji, Kuneli, Rupeni, Šušnjići i Šaraje, ovim putem vam se naša lista zahvaljuje na ukazanom povjerenju na izborima. To nam predstavlja obvezu, čast i motivaciju u postizanju dugoročnih razvojnih ciljeva i to transparentno. Napredak i razvoj svih žitelja, ali i samog MO Baderna naši su prioriteti. Baš zato, naš tim će uz vašu pomoć i sugestije započeti s realizacijom novih projekata kako bi naš MO bio mjesto ugodnijeg i boljeg života. Svi za Badernu, priopćila je NL Dragana Legovića.

Zanimljivi su i drugi rezultati. Posebice u MO-u Mate Balota, gdje je IDS-ova lista predvođena Eugenom Stanissom osvojila svih sedam mjesta u vijeću tog najvećeg porečkog mjesnog odbora. SDP nositelja Aleksandra Kovača i Stranka Ivana Pernara nositelja Željka Hrnčića nisu dobile nijednog vijećnika a osvojili su ukupno 31, odnosno 27 glasova. U popisu birača upisano je ukupno 3.506 birača. Glasovalo ih je 519, a nevažećih listića bilo je 4.

Gužva je bila u MO-u Joakim Rakovac gdje je IDS predvođen Ivanom Herakom osvojio 331 glas i 6 mjesta u vijeću. Jedno mjesto dobila je Nezavisna lista Zlatka Lovrekovića s 94 glasova. U vijeće nisu ušli SDP nositelja Vladimira Sladonje s 40 glasova i Stranka Ivana Pernara koju je vodio Albano Seba, a koja je dobila 13 glasova. U popisu birača upisano je ukupno 2.340 birača, od kojih je glasovalo njih 482. Nevažećih listića bilo je 4.

U MO-u Anke Butorac IDS predvođen Zoranom Rabarom osvojio je 177 glasova, odnosno 5 mjesta u vijeću. Po jedno mjesto u vijeću imat će SDP nositelja Gorana Gašparca s 34 glasa i Stranka Ivana Pernara predviđena Enijem Mihalićem s 32 glasa. U popisu birača upisano je ukupno 1.268 birača. Glasovalo je 249 birača. Nevažećih listića bilo je 6.

U MO-u Veli Maj IDS nositeljice Michele Bravar Kovačić osvojio je 6 mjesta, odnosno 273 glasova. Slavko Fornažar koji je predvodio HNS-ovu listu dobio je 57 glasova i jedno mjesto u vijeću, dok je bez mandata ostala Stranka Ivana Pernara nositelja Bernarda Ritoše s 27 glasova. U popisu birača upisano je ukupno 2.402 birača. Glasovalo je 362 birača. Nevažećih listića bilo je 5.

Marina Pacenti predvodila je IDS-ovu listu u Varvarima. Konkurencije nisu imali, pa će ova stranka imati svih sedam mjesta u vijeću sa 100 glasova građana. U popisu birača upisano je ukupno 1.207 birača. Glasovalo je 104 birača, a nevažećih listića bilo je 4.

MO Nova Vas imat će 6 vijećnika iz IDS-a i jednog iz SDP-a. IDS nositelja Rolanda Kosinožića osvojio je 164 glasa, SDP predvođen Rodoljubom Kosićem 52, a Emanuel Rudan koji je bio nositelj liste Stranke Ivana Pernara 20 glasova. U popisu birača upisano je ukupno 2.163 birača. Glasovalo je 240 birača, a nevažećih listića bilo je 4.

Svih sedam mjesta u vijeću imat će IDS u Červar-Portu, gdje su bili jedina lista predvođena Vesnom Sliško. U popisu birača upisano je ukupno 540 birača. Glasovalo je 128 birača. Nevažećih listića bilo je 4.

Tako je IDS prošao i u Žbandaju, gdje lista predvođena Sandijem Jugovcem nije imala nijenog konkurenta, pa će svih sedam mjesta imati IDS-ovci. U popisu birača upisano je ukupno 1.461 birača, glasovala su 182 birača, a nevažećih listića bilo je 4.

U Fuškulinu je lista IDS-a nositelja Andrea Crevata dobila 138 glasova, odnosno 6 mjesta u vijeću, dok je Stranka Ivana Pernara Davora Korace osvojila 23 glasova i jedno mjesto. U popisu birača upisano je ukupno 624 birača. Glasovalo ih je 167, a nevažećih listića bilo je 6.

Svi rezultati mogu se pogledati na web stranici Grada Poreča na linku

http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=46789&j=CRO

JESENSKE NOTE U VIŽINADI: Susret zborova istarskih zajednica Talijana zaključen Nabuccovom VA PENSIERO

Završio u pritvoru zbog ubojstva mačke