in

Koncert mladog gitarista Natana Zlodre u Poreču u sklopu 18. Dana gitare

Povodom 18. Dana gitare u Umjetničkoj školi Poreč nastupit će mladi hvaljeni gitarist Natan Zlodre. Koncert će se održati u petak, 05. 05. 2023. u 19,00 sati se u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, na adresi Kandlerova  2, Poreč-Parenzo.

Natan Zlodre počeo je svirati gitaru 2007. u klasi prof. Zorana Melvana pri OGŠ Jakova Gotovca u Sinju. Završio je tri razreda srednje škole u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhije, a 2014. obrazovanje je nastavio s prof. Goranom Listešom pri Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje je maturirao s odličnim uspjehom. Studirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Gorana Listeša, te je počeo surađivati s prof. Lukaszom Kuropaczewskim (Poljska) kod kojeg je i završio preddiplomski studij na prestižnoj Glazbenoj akademiji I. J. Paderewski u Poznanju.

Magistrirao je 2022. godine na Kraljevskom konzervatoriju u Hagu (Nizozemska) u klasi maestra Pavela Steidla. Trenutačno je profesor pri GŠ Jakova Gotovca u Sinju.

Dobitnik je koncerta Matice hrvatske u sklopu Mladi u Matici hrvatskoj (2011./2012.), te brojnih nagrada: tri uzastopne nagrade grada Sinja, nagrade na 17. Međunarodnom

natjecanju Glazbene mladeži za veliku nagradu LIONS, jedan je od troje nagrađenih u sklopu Koncertnog ciklusamo. Vinko Lesić za sezonu 2016./2017., 1. nagrade na 18. Međunarodom glazbenom natjecanju za Veliku nagradu Pariza za virtuoznost u Francuskoj (2019.)

Nastupao je u dvoranama kao što su: Arena Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Hrvatski glazbeni zavod, Eufrazijeva bazilika, Galerija Prica Samobor, Dvorana braće Bersa u Zadru, Filharmoniji u Parizu (Francuska), dvoranama u Oxfordu i Londonu (Velika Britanija), Dvorani Fogar (Italija), Kazalištu u Kolίnu (Češka),Viteška dvorana u Mariboru (Slovenija), Dvorac Kromberk (Slovenija) i Kuća gitare u Rondi (Španjolska).

Nastupao je na događanjima kao što su Tjedan gitarističkih virtuoza u Supetru, Noć muzeja, Noć knjige, Dani gitare u Zagrebu, Dani klasične gitare u Splitu, te na događanjima Hrvatskog likovnog društva, Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog olimpijskog odbora itd. Gost je na nosaču zvuka cijenjenom hrvatskom gitaristu Petru Čuliću. Nastupio je na cijenjenom festivalu komorne glazbe Musica Maxima 6 održanom u Muzeju Mimara pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ive Josipovića, te Veleposlanstva i Ministarstva Ruske Federacije(2014.), te na Musica Maxima 7 održanom u Muzeju Mimara pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović, i Veleposlanstva i Ministarstva Ruske Federacije (2015.) pod naslovom Najmlađi hrvatski laureati. Nadalje, nastupio je na Festivalu znanosti pred predsjednikom RH, Ivom Josipovićem (2014.), a u srpnju 2014. otvorio je recitalom koncertni festival GitarISTRA More i Gitara u Vrsaru koji mu je dodijeljen kao laureatu natjecanja. Godine 2016. održao je recitale na uglednom Festivalu gitarističke akademije u Jarocinu (Poljska), te u Kući gitare u Rondi (Španjolska). Debitantski nastup s orkestrom održao je 2020. uz orkestar Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Gostovao je u emisijama Hrvatske radiotelevizije. Od nagrada ističu se:

– 2014. nagrađen je godišnjom Nagradom mladom gitaristu Međunarodnog kluba Lions.

– 2017. dodijeljena mu je Posebna Rektorova nagrada Sveučilišta u Splitu za umjetnička

ostvarenja u prethodnoj akademskoj godini.

– 2019. postao je jedan od umjetnika platforme Open Strings Berlin koja snima i

objavljuje audio i video materijale (Njemačka).

– 2020. snimio je debitantski album Guitar Impressions za izdavačku i producentsku kuću

Orpheus Classical nakon što ga izabrala njezina komisija u Americi i Europi.

Od programa vas u petak očekuje F. Tarrega, N. Paganini, I. Albeniz, Š. Č. Botica i G. Listeš.

Za sve koncerte ULAZ je SLOBODAN.

Posebne zahvale Ministarstvu kulture i Gradu Poreču-Parenzo za podršku.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u petak 5. svibnja 2023.

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Općina Kaštelir-Labinci školi donirala dva seta za robotiku