in

Kreativci iz Mjesnog odbora Varvari izložili svoje radove u čast Mavrove

Foto MO Varvari

U čast obilježavanja blagdana – porečkog gradskog zaštitnika sv. Maura Mjesni odbor Varvari otvorio je ovog tjedna izložbu svojih mještana, umjetnika i kreativaca, sedmu po redu. Uz Aliče Pištan kao predstavnicu umjetnika prisutnima se obratila i Marina Pacenti, magistrica umjetnosti, ujedno i nova predsjednica Mjesnog odbora Varvari. Pozdravila je prisutne, a zatim se predstavila i zaželjela puno uspjeha umjetnicima.

Robert Velenik, dosadašnji predsjednik MO-a, posljednji je put pozdravio umjetnike, izrazio zadovoljstvo nastavkom izlaganja, te čestitao na upornosti i kreativnosti mještana. U znak dobre suradnje, predao je Aliči Pištan bocu pjenušca, te izrazio želju da se umjetnici počaste na kraju izložbe.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u svom se govoru osvrnuo na kvalitetu radova umjetnika, te na dobru odluku o obnovi škole, gdje je i sam participirao kao tadašnji dogradonačelnik. Nakon govora, Peršurić je proglasio izložbu otvorenom.
-Krenuli smo davne 2013. godine i sada smo već sedmu godinu za redom na našoj izložbi. Izložba je vrlo posjećena i posebnu čar čini mnoštvo tehnika koje koristimo, a to su slikanje akrilom, uljem, na svili, mix media, fotografije, rezbarenje drva, kukičanje, pletenje, dekupaž, pletenje rolicama novinskog papira, izrada ukrasa od filca i ostale kreativne tehnike. Izlažemo ono što u toku godine u slobodno vrijeme napravimo, tako da se upuštamo u razne tehnike. Zato smo svake godine drugačiji. Ne postavljamo temu, jer svatko istražuje i radi ono što ga zanima, objasnila je Aliče Pištan.
Na izložbi slika, skulptura, fotografija i ostalih kreativnih tehnika svoje su radove na ovoj izložbi izložili Gracijela Sirotić, Mario Biljuh, Franc Dobrilović, Aliče Pištan, Daliborka Sirotić Milotić, Linda Rioža, Jelena Periša, Ernesta Olić, Alenka Lujanac Bodetić, Melita Horvat, Vilma Poropat, Alenka Šker, Maja Nicoletti, Drago Benvin i Martina Milotić.

Gosti na otvaranju bili su zbor Kluba umirovljenika Galija pod ravnanjem Marka Ritoše.

Veliki slavljenički koncert Limene glazbe Vižinada za jubilarni 25. rođendan – uz pjesmu i tortu konzula Paola Palminterija proglasili počasnim članom

Regata Crofish u Poreču: Puljani državni prvaci, Niki Fornažar bronca