in

Regata Crofish u Poreču: Puljani državni prvaci, Niki Fornažar bronca

U potpunoj dominaciji pulskih jedriličara, koji su osvojili prva četiri mjesta u apsolutnom poretku, proteklo je prvenstvo Hrvatske u klasi optimist za uzrast do 12 godine u Poreču, odnosno regata Crofish koja se od petka do nedjelje, 22. do 24. studenog održavala u organizaciji JK Horizont Poreč.
Prvak Hrvatske postao je Edi Jurman iz Uljanik Plovidbe koji je vodeću poziciju u apsolutnom poretku preuzeo nakon drugog dana prvenstva i tri održana plova, te ju je zadržao i nakon nedjeljnog, posljednjeg dana natjecanja i još dva plova. Drugo i treće mjesto osvojili njegove klupske kolege Luka Lorencin i Ema Grabar koja je ujedno postala i prvakinja Hrvatske za djevojčice, a na četvrto se mjesto plasirao Šime Bosna Rusković iz Vege koji je ujedno bio treći u konkurenciji dječaka. U konkurenciji djevojčica srebrnu medalju osvojila je Barbara Perušić iz kostrenskog Galeba, a brončanu Nina Fornažar, članica kluba domaćina prvenstva, Horizont Poreča, koja je prvenstvo u apsolutnom poretku okončala na izvrsnom sedmom mjestu.
Mladi istarski jedriličari bili su uspješni i u uzrastu do deset godina u kojem je kod dječaka prvo mjesto osvojio Liam O`Grady iz Vege, a drugo Paolo Ladavac iz rovinjskog Maestrala. Kod djevojčica najbolja je bila Una Krivić iz Uljanik Plovidbe, a trećeplasirana Laura Batelić iz rabačkog Kvarnera. Nagrade za najmlađe natjecatelje s najmanje jednim odjedrenim plovom dobili su David Nicoletti iz Horizont Poreča i Eni Ladavac iz Maestrala.
Na prvenstvu se ukupno natjecalo 79 jedrilica iz 17 klubova. U odličnoj organizaciji JK Horizont Poreč na regatnom polju u akvatoriju van uvale Peškera prvenstvo Hrvatske, odnosno regata Crofish je održana u sklopu programa istoimenog velikog sajma ribarstva i sportova na vodit. Stoga je svečana dodjela pehara i medalja održana u dvorani Žatika u kojoj se sajam održavao, a nagrade je između ostalih najboljima podijelio porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Izvor: JK Horizont Poreč

Kreativci iz Mjesnog odbora Varvari izložili svoje radove u čast Mavrove

Dani gudača u Umjetničkoj školi Poreč počinju 26. studenog