in

Lions Club Poreč u Vrsaru nagradio talentiranog gitaristu Ausiàsa Pareja na Festivalu “More i gitare”

foto Lions klub Poreč

Lions Club Poreč prošlog je četvrtka održao 17. dodjelu nagrade u sklopu renomiranog XX Festivala GitarISTRA “More i gitare” u Vrsaru. Večer puna glazbe i talenta priređena je brojnim gostima u Bazilici Sv. Marije od Mora.

foto Lions klub Poreč
foto Lions klub Poreč

Na početku svečanosti predsjednik Lions Cluba Poreč Slavoljub Katančević uručio je vrijednu nagradu od 500 eura i diplomu mladom španjolskom gitaristu Ausiàsu Pareju.

Sa samo 17 godina Ausiàs Parejo osvojio je već 36 prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima, kao što su 102. Natjecanje Juventudes Musicales of Spain i XV međunarodno gitarističko natjecanje Alhambra CIGA 2022. Osim Španije, svirao je i u Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj i SAD-u.

Parejova jedinstvena glazbena osobnost očarala je publiku iznimnom zrelošću i briljantnošću. Njegove interpretacije djela F. Tàrrega, E. López-Chavvari, M. Castelnuovo-Tedesco i V. Asencio pokazale su glazbenu virtuoznost i istančane osjećaje koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Talentirani glazbenik je nezaboravnim koncertom oduševio sve nazočne: brojnu publiku, predstavnike TZO Vrsar, umjetničkog ravnatelja Festivala Sašu Dejanovića, kao i nazočne članove Lions Cluba Poreč.

-Lions Club Poreč s ponosom podržava mlade talente poput Ausiàsa Pareja i promovira kulturu i umjetnost u regiji. Parejev nastup bio je 218. koncert tradicionalnog XX Festivala GitarISTRA “More i gitare” i ponovno je pokazao kako glazba može spajati i očarati ljude. Izvanredne vještine mladog umjetnika osvojile su publiku i ostavile upečatljiv dojam. Lions Club Poreč čestita Ausiàsu Pareju na izvrsnom nastupu i želi mu puno uspjeha na njegovom izuzetnom glazbenom putu, poručila je u ime porečkih Lionsa Snježana Gutbier-Vidović.

Foto Loris Zupanc - TZ Marčana - Uvala Luka Rakalj

USIDRI SE ZA RIŠPET u Raklju – Koncertni spektakl klape Rišpet u nedjelju 6. kolovoza

Foto Dom Poreč

POREČ: Korisnike Doma razveselila pjesnikinja Marija Ribarić