in

MOMJAN: Koncert “RIJEČI I GLAZBA IZ ANTIKE” – Nastupaju Silvio Quarantotto Teodora Tommasi i Massimo Favento

Pored momjanskog Kaštela u Momjanu u petak, 9. srpnja, s početkom u 20.30 sati održat će se koncert pod nazivom Pripovijedanje onoga što jest, što će biti i što je bilo – Riječi i
glazba iz antike. Ulaz je besplatan.

Upravo su Homer, Orfej i prvi epski pjevači pravo podrijetlo glazbe i sjećanja za čitav zapadni svijet. “Pripovijedanje onoga što jest, što će biti i što je bilo”, kako je rekao Hesiod, zahvaljujući riječima arheologa, preko zvukova glazbenika. Putovanje i otkrivanje drevnog svijeta kroz glazbene rekonstrukcije Homera, Hesioda, Sapfe, polifonije šesnaestog stoljeća, arija iz prvih melodrama, Offenbacha. Koncert će se baviti podrijetlom grčke glazbe.

Izvedbu potpisuju Silvio Quarantotto (arheolog i violinist), Teodora Tommasi (pjevanje) i Massimo Favento (violončelo). Događaj je realiziran u suradnji s Udrugom Leggermente, uz podršku Regije Friuli Venezia Giulia.

Massimo Favento (violončelist) voli stvarati glazbu, pisati tekstove i baviti se inicijativama za valorizaciju glazbe. Umjetnički je voditelj Lumen Harmonicuma, umjetničko-kulturne strukture koja već godinama sudjeluje u povijesno-glazbenim projektima.

Rođen 1984. godine, Silvio Quarantotto je violinist i arheolog iz Trsta. Uvijek u ravnoteži između ova dva svijeta, nakon godina koncerata, predavanja u privatnim školama, glazbenih i povijesnih studija i iskapanja, 2016. postao je nastavnik violine u srednjoj Glazbenoj školi u  Trstu.

Teodora Tommasi diplomirala je flautu, harfu i barokno pjevanje. Specijalizirana je za izvođenje repertoara od srednjeg vijeka do baroka, te aktivno surađuje s glazbenicima diljem Europe.

Koordinacijski sastanak u Poreču: Jako je važno plasirati točne informacije na emitivnim tržištima

pojas auto mup policija

U petak akcija kontrole korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela