in

NOVIGRAD: Dani Agate obilježeni izložbama “AffioramentiI” i “Žena i ljubav”

Foto Likovna udruga “Atelier Agata”

Likovna udruga “Atelier Agata” iz Novigrada obilježila je program povodom Dana  Agate tokom veljače s više aktivnosti. Jedan od događaja bio je susret s umjetnikom Pinom Bonannom i njegovom izložbom “AffioramentiI” u prostoru “Villa Venezia” u Novigradu.
Pino Bonanno rođen je u Cosenzi i diplomirao je političke znanosti i povijest umjetnosti. Pjesnik, slikar, likovni i književni kritičar, urednik, vodio je radijske emisije vezane za kritiku i poeziju. Bio je član važnih žirija međunarodnih natjecanja slikarstva i poezije. Kao likovni kritičar organizirao je brojne likovne izložbe u Italiji i inozemstvu. Radovi mu se nalaze u međunarodnim javnim i privatnim zbirkama. Živi i radi u Istri, s galerijom u Grožnjanu. 

Foto Likovna udruga Poreč - Izložba
Foto Likovna udruga Poreč – Izložba “Žena i ljubav” Udruge Agata

Otvorenju izložbe prisustvovali su brojni prijatelji i umjetnici autora. Razgovor s prisutnima na temu “Osjetiti umjetnost“  vodili su prof. Bonanno i prof. Marino Baldini. Slušati dijalog između dva profesora na temu “Osjetiti umjetnost”, od teorije likovne umjetnosti, arhitekture, povijesti, do iskustva iz školskih klupa ili iz svakodnevnog života, njihovo znanje i iskustvo bilo je poučno i zanimljivo.

Skupna izložba Agatinih venecijanskih maski „karNEvale“ u suradnji s likovnom udrugom „MedulinArt“ bila je izložena u Medulinu za vrijeme karnevala. 

U galeriji Likovne udruge Poreč, Galiji, postavljena je prigodna izložba naziva ”Žena i ljubav’‘. Izložba je to koja povezuje Valentinovo-dan ljubavi i Dan žena koji uskoro dolazi. Radovi su nastali tijekom  weekend radionica u novigradskoj udruzi ”Atelier Agata” pod vodstvom likovne pedagoginje Suzane Bertok. Zanimljivo je da je dio članova ujedno i član Likovne udruge Poreč s kojom  izvrsno surađujemo.  Izložba  nastalih radova je krajem prošle godine priređena u  novigradskoj Villa Venezia.

Na otvaranju izložbe prisutne su pozdravile predsjednica Likovne udruge Poreč Ester Diklić i predsjednica novigradske udruge  Atelier Agata,  Slavica Oplanić. Obe predsjednice su izrazile želju i namjeru daljnje suradnje dviju prijateljskih udruga. Brojnoj publici obratila se i gospođa Suzana Bertok koja je nakon uvoda  svakom autoru dala da sam pročita, obrazloži ili otpjeva pjesmu uz svoj likovni rad, jer  radovi su imali svoju pjesmu, žene su imale svoju pjesmu. Otvorenje je pjesmama o ljubavi i ženama uveličala vokalna skupina Zajednice Talijana Labici „Nigrignanum“ pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić.          

Izložba se još može  pogledati u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galije, u Poreču, radnim danom i subotom  od 9,00 do 12,00 sati. Nedjeljom i praznikom je zatvoreno.

Foto Teatar Naranča - Za kulturu pronti

U petak opet na sceni komedija “Za kulturu pronti” – Rezervirajte svoje mjesto

Foto Istarska županija - Sjednica 2-3-2023

Županijska Skupština jednoglasno usvojila zaduživanje Bolnice „Martin Horvat“ za Odjel za dječju rehabilitaciju