in

NOVIGRAD: Lavandi bronca na natjecanju pjevačkih zborova

Mješoviti pjevački zbor Lavanda iz Novigrada dobitnik je brončane plakete na 11. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova Zlatna lipa Tuhlja” koji je nedavno u Temama Tuhelj prvi put održano virtualno, preko interneta.

Zboraši su prije toga snimili video materijal s natjecateljskim pjesmama u novigradskoj crkvi i snimljeno poslali organizatorima. Na tom je online natjecanju nastupilo 12 zborova iz Slovenije i Hrvatske.

Na natjecanju su se članovi Lavande pod ravnanjem Branislava Ostojića predstavili skladbama Istarski ples – Rodila loza (I. M. Ronjgov), Frulica (B. Ostojić), Riu riu chiu (španjolska narodna) te populamom ruskom skladbom Kaljinka u kojoj je kao solistica nastupila Ana Matejčić.

Zbor Lavanda bio je jedini predstavnik iz Istre. Zlatne medalje dobili su Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i Ženska vokalna skupina Pučpuljike iz Čakovca. Organizator natjecanja je KUD Naša lipa Tuhelj uz Turističku zajednicu Biser Zagorja i Terme Tuhelj. Pokrovitelji su bili Ministarstvo kulture i medija RH, Krapinsko-zagorska županije i Općine Tuhelj.

Klub žena IDS-a: Hrvatska je u 2020. učinila korak natrag po pitanju sigurnosti žena

LAG Sjeverna Istra objavio natječaj za financiranje poljoprivredne proizvodnje