in

LAG Sjeverna Istra objavio natječaj za financiranje poljoprivredne proizvodnje

Lokalna akcijska grupa (LAG) „Sjeverna Istra“ objavila je 7. LAG-natječaj za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od 3. prosinca 2020. i traje do 4. siječnja 2021. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava za ovaj natječaj iznosi 568.389,26 kuna. Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 eura, a najviša 25.000 eura (sve u kunskoj protuvrijednosti)

Predmet LAG-natječaja je restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište odnosno prebivalište na području LAG-a „Sjeverna Istra“, zavisno od organizacijskog oblika.

Svrha LAG-natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Sve ostale informacije, obrasci i prilozi dostupni su na OVOJ poveznici.

Teritorij LAG-a Sjeverna Istra obuhvaća područje jedanaest jedinica lokalne samouprave i to gradove Buje, Buzet, Novigrad i Umag te općine Brtonigla, Grožnjan, Lanišće, Oprtalj, Vižinada, Tar-Vabriga  i Kaštelir-Labinci.

NOVIGRAD: Lavandi bronca na natjecanju pjevačkih zborova

ROVINJ ZA DJECU: Donacijama obnovljen Centar za ranu intervenciju Specijalne bolnice