in

NOVIGRAD: Otvorena skupna izložba AGATA MIX MEDIA

Izložba u Atelijeru Agata

U novigradskom Atelijeru Agata otvorena je sinoć skupna izložba polaznika likovne radionice „Agata Mix Media“, a oni su LAURA ČURKO, KARLO BONAČIĆ, MARIZA DOBRIVOJEVIĆ, VERA DUGANDŽIĆ, LIBERA GORTAN, MARIA KLARIĆ, ZLATA KATANA MARTIĆ, DUNJA MAZIĆ, SLAVICA OPLANIĆ i RADOJKA RITOŠA.

Agata je organizirala tijekom tri vikenda radionica pod vodstvom mentorice Suzane Bertok. Tehnika je bila mix media, tj. korištenje raznih materijala i pomagala.

-Prvi vikend upoznali smo se s raznim medijima, materijalima, šablonama i štambiljima koji se mogu nabaviti gotovi ili sami izraditi od recikliranom materija, predmeta iz kuhinje, prirode, sve ovisno o mašti i kreaciji svakog pojedinca. Isprobavalo se na kartonima i pripremalo za buduću sliku na platnu. Nakon pripreme baze od raznih medija i šablona na platnu birali smo crtež i počeli ga izvlačiti s višeslojnim premazima, ispričali su polaznici radionice.

Procedura nastanka slike se sastoji od stalnog dodavanja, sušenja, kreiranja i razmišljanja do dodavanja čak i zlatnih listića. Puno se radilo i uz pomoć mentorice koja se posvetila svakom polazniku nastali su bogati, maštoviti i unikatni radovi.

Radovi su predstavljeni najprije u Medulinu, od 12. do 20. travnja, a nakon toga u prostoru novigradskog atelijera, gdje će radovi biti izloženi do 5. svibnja od 17 do 20 sati ili na telefonski poziv.

Otvorenje izložbe sinoć je proteklo uz druženje polaznika radionice, članova udruge i prijatelja.

Za glazbenu kulisu pobrinuo se Novigrađanin Sandi Čakalo.

PREMIJER NA GRADILIŠTU IPSILONA: Na terenu je 300 radnika i 50 strojeva, dionica do Cerovlja u prometu 2020.

INVESTICIJA OD 150 MILIJUNA KUNA – Otvorena luksuzna ACI MARINA ROVINJ koja može primiti jahte do 100 metara