in

Online Sajam knjiga – 120 knjižara nudit će naslove po akcijskim cijenama

Ilustracija Pixabay

Iako je ovogodišnji Interliber zbog pandemije koronavirusa otkazan, Zajednica nakladnika i knjižara HGK pobrinula se da ljubitelji pisane riječi ipak ne ostanu zakinuti za užitak čitanja i kupnju knjiga po povoljnim cijenama. Naime, od 10. do 15. studenoga održat će se projekt Knjiga svima i svuda koji će sajamske aktivnosti prenijeti na online platformu te u knjižare diljem cijele Hrvatske.

“U projektu će sudjelovati više od 120 knjižara iz cijele zemlje, knjige će se nuditi po akcijskim, sajamskim cijenama, a čitatelji će ih moći kupiti putem posebne web-stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK. Uz to ćemo nuditi i poseban Premium program na trećem programu HRT-a i našem Youtube kanalu gdje će birani autori predstavljati svoje naslove”, pojasnio je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina.

Spomenuti Premium program birat će trio istaknutih urednika i autora Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar, a riječ je o 30-ak intervjua i drugih videoformata kojima će odabrani pisci predstavljati svoje nove knjige.

“Projektom Knjiga svima i svuda omogućavamo izdavačima i autorima nastavak rada na ekonomski i epidemiološki odgovoran način. S druge strane, i čitatelji imaju priliku iz sigurnosti svoga doma vidjeti i čuti iz prve ruke razmišljanja pisaca te kupiti knjige po promotivnim cijenama. Vjerujem da će to svima olakšati ovo razdoblje izolacije i karantene, kad nam je svima knjiga još bolji prijatelj nego inače”, istaknuo je Kozina najavivši da će se uskoro održati i konferencija za novinare s detaljnim predstavljanjem projekta.

Organizator platforme Knjiga svuda i svima jest Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, piše Pivredni.hr.

alkohol vozač pijan ilustracija policija

MARTINJE: Policija najavljuje pojačan nadzor prometa od 6. studenog

KOZLEVAC: Podaci o broju zaraženih po gradovima ne objavljuju se više, jer su neki ljudi imali neugodnosti