in

Otvoren 12. Festival dječje knjige Monte Librić

Foto: Grad Pula

U pulskoj Zajednici Talijana – Circolo otvoren je jučer 12. Festival dječje knjige Monte Librić.

„Vidim puno djece i zbilja me to veseli. Osobno sam volio priče i knjige,  treba čitati od malena, te što manje koristiti modernu tehnologiju, jer knjiga u rukama je i zdravlje i znanje, poručio je gradonačelnik .Izrazio je zadovoljstvo što je  jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj upravo ovaj u Puli.

U ime Grada Pule govorio je gradonačelnik Boris Miletić a u ime Istarske županije zamjenik župana Fabrizio Radin.

Dvanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić ove se godine pod tematskom odrednicom Volim grad/Amo la mia città održava  8. do 14. travnja u Zajednici Talijana.

Prepoznat kao imaginarno osmo pulsko brdo knjiga za djecu, Festival se predstavlja mnoštvom programa, književnih promocija, literarno-ilustratorskih radionica, kazališnih predstava, filmova i scensko-glazbenih nastupa, koji u svom pristupu i prezentaciji imaju značajnu umjetničku i stručnu dimenziju.

U izložbeno-prodajnom dijelu Monte Librića bit će izloženo više od 2.000 naslova uz popuste od 10 do 50 posto.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula, Talijanska unija, Zajednica Talijana Pula, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i Pučko sveučilište u Trstu, a organizator je Udruga Sa(n)jam knjige u Istri te suorganizatori Castropola i Zajednica Talijana Pula.

Pulski će mališani sve do kraja tjedna moći uživati u mnoštvu zabavnih i edukativnih knjiga, kao i mnogobrojnim radionicama koje su namijenjene učenju uz zabavu, objavljeno je na web stranicama Grada Pule.

Program 12. Monte Librića može se pronaći na: http://www.montelibric.sanjamknjige.hr/hr/2019/program/.

Porečki rukometaši Ivan Filipović i Gianfranco Pribetić pozvani u reprezentaciju

Zelena akcija i Zelena Istra podnijele tužbu protiv Ministarstva zaštite okoliša i energetike zbog PLOMINA 1