in

PAZIN: Etnografski muzej poziva građane da doniraju predmete sjećanja na putovanja

Povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava danas, 18. svibnja, Etnografski muzej Istre poziva građane da im se pridruže i sudjeluju u inicijativi: Predmeti sjećanja i uspomene na putovanja
Inicijativa prikupljanja građe za zbirku Suveniri Etnografskog muzeja Istre

Ljudi oduvijek putuju a iskustvo putovanja obilježava nas i gradi kao ljude. S tih putovanja često nosimo – za nas same i kao dar za druge – različite uspomene, predmete, zapise u slici, tekstu ili zvuku: fotografije, razglednice, bilješke, različite predmete i uspomene kupljene i sakupljene tijekom putovanja. Upravo su oni materijalni svjedoci sjećanja na naša (i tuđa) iskustva putovanja. Danas su i sama putovanja postala predmetom sjećanja. Dok osjećaj i želja za odlaskom negdje tinja, možemo se prisjetiti koliko nam fizička veza sa svijetom nedostaje, prisjećajući se onih putovanja i proživljenih iskustva koja su na nama ostavila traga.

-Pozivamo građane da sudjeluju u inicijativi prikupljanja građe za zbirku Suveniri Etnografskog muzeja Istre. Predmete i druga materijalna sjećanja s vaših putovanja možete nam donirati, trajno pohraniti ili ponuditi za otkup. Ukoliko vam je teško odvojiti se od predmeta, poslužit će nam i slika uz vašu priču koju smo voljni saslušati i zabilježiti. Osim za muzejsku zbirku i dokumentaciju, želja je da prikupljena građa posluži i za realizaciju izložbe u čijem stvaranju svi zainteresirani sudjeluju aktivno.

Ako ste zainteresirani sudjelovati u ovoj inicijativi, možete nas posjetiti u muzej, javiti se telefonom ili pisati na našu e-mail adresu. Također, možete ispuniti i poslati ONLINE OBRAZAC ili taj isti obrazac preuzmite OVDJE, ispunite i pošaljite nam ga e-mailom, poručuju iz Etnografskog muzeja.

VRSAR: Srebro i pehar u krosu za učenice OŠ V. Nazora

Istarski stožer: Tri novozaražena, preminule još dvije osobe