in

PAZIN: Izložba „Gnječi-mijesi-vazu ispeci 3!“ kao poklon za Dan grada

Društvo likovnih stvaratelja Pazin svojem je gradu i sugrađanima za Dan Grada Pazina poklonilo izložbu keramike „Gnječi-mijesi-vazu ispeci 3!“. Otvorenje izložbe upriličeno je uoči Dana Grada u LG galeriji DLS Pazin.

Pazin

„Gnječi-mijesi-vazu ispeci 3!“ projekt je koji DLS Pazin provodi već treću godinu za redom, što govori o interesu članova za rad s glinom i kreiranjem keramičkih radova, kako onih umjetničkih tako i uporabnih.

Projekt se proveo uz financijsku podršku Grada Pazina.

Tijekom trajanja projekta, od ožujka do lipnja, jedanaest korisnika je istraživalo glinu i njene mogućnosti oblikovanja, a sve pod vodstvom keramičarke s dugogodišnjim iskustvom Laure Ritoša.

Pazin

Kroz niz radionica izrađivale su se vaze, zatim suveniri inspirirani našim gradom i našim krajem te razni drugi keramički predmeti. Nakon dugotrajnog postupka sušenja i pečenja, radovi su obojani i glazirani.

Prisutne korisnike projekta, građane i članove udruge pozdravila je predsjednica udruge Nada Putinja, dok je voditeljica projekta, Laura Ritoša, pohvalila novopečene keramičare i njihovo napredovanje kroz tri godine rada s glinom.

Toplim se riječima prisutnima u ime Grada Pazina obratila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i pohvalila aktivnosti DLS i njihov doprinos kulturnom životu i obilježavanju Dana Grada Pazina.

Izložba „Gnječi-mijesi-vazu ispeci 3!“ može se razgledati do 12. lipnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati, vikendom od 10-13 sati.

Pazin

ministar Davor Božinović

Stožer donio novu odluku o prelasku granice, vrijedi od 2. lipnja

ISTRA ZELENA: HUT kreirao epidemiološku kartu Hrvatske koja pokazuje stanje po županijama i većim otocima