in

POREČ: Promocija zbirke pjesama Snježane Radetić „Privilegija leta“

Promocija prve zbirke pjesama Snježane Radetić - Gradska knjižnica Poreč

Gradska knjižnica Poreč i Zajednica Talijana Poreč pozivaju vas na promociju zbirke pjesama Snježane Radetić „Privilegija leta“, koja će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine s početkom u 20 sati u Teatrinu Zajednice Talijana Poreč (Trg slobode 6).

Ova zbirka pjesama, u izdanju Biakove iz Zagreba, donosi nam poeziju izraslu kroz propitivanja o vlastitom biću, potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi, a nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.

Moderator večeri bit će Neven Ušumović, književnik, a u promociji će sudjelovati Snježana Radetić, autorica i Dea Curić, grafička urednica.

O AUTORICI: Snježana Radetić rođena je 30. lipnja 1964. u Puli. Nakon osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u Poreču, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer jugoslavistike i dodiplomski studij bibliotekarstva. Po završetku studija od 1990. radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u porečkoj srednjoj školi. Nakon gotovo tri desetljeća kreativne nadahnutosti srednjoškolcima, od 2017. vodi ustanovu u kulturi i cjeloživotnom obrazovanju. Pjesme su joj objavljene u Dometima, na portalima Čovjek-časopis i Astronaut.ba. Svojim je pjesmama 2021. i 2022. godine dospjela u finale Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.  

U studenom 2022. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama „Privilegija leta“. 

Foto Tanja Kocijančić

FUNTANA: Vijećnici mijenjaju urbanistički plan Zelene lagune

Foto Rukometni klub Poreč

Unatoč porazu Porečani osigurali Ligu za prvaka