in

Unatoč porazu Porečani osigurali Ligu za prvaka

Foto Rukometni klub Poreč

Poreč je doživio težak poraz u Križevcima, ali unatoč tome, a pobjedom PPD Zagreba u Trogiru osiguran je šesti za redom nastup u Ligi za Prvaka.

Igrači Ilije Lovrinovića su u Križevcima otvorili utakmicu stativom Luciana Krajcara, a domaćin je poveo pogotkom Domagoja Masneca, ali nakon minute igre Matija Car poravnava iz kontre za 1:1. U 5. minuti je rezultat bio 2:2, kada unatoč dobrim partijama vratara Poreča, koje nažalost nisu popratili igrači u napadu,  domaćin radi seriju 5:0, pa u 16 minuti semafor pokazuje 7:2 za KTC. Čekalo se čak 10 minuta za pogodak Poreča, kada Marko Bajan iz sedmerca pogađa za 7:3. Do kraja poluvremena redale su se stative i promašaji Porečana u napadu, a i golman KTC-a Marin Šutalo je u prvom poluvremenu imao već 9 obrana, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 10:6 za domaćine.

Foto Rukometni klub Poreč
Foto Rukometni klub Poreč

U nastavak susreta bolje ulaze domaćini i s dvije obrane svog vratara i pogotcima Matije Perajice i Luke Vinkovića bježe Poreču na 12:6,. Porečki rukometaši preko Armana Ikanovića i Matije Cara smanjuju na 12:9, no to je nažalost bilo najbliže što su se približili Križevčanima. Domaćini preko Jakova Dujmovića i Tonija Ezgete povećavaju prednost na pet golova, a uz i dalje dobro raspoloženog vratara i dobrom realizacijom u napadu, koja je Poreču nedostajala u ovom susretu, polako povećavaju svoju prednost do konačnih 25:16.

U porečkim redovima Arman Ikanović zabio je 5 golova, a od igrača uspješniji su bili vratari, David Vladić imao je 9 obrana, Bruno Ćopić 5, a mladi vratar Ves Aleksić upisao je svoje prve obrane u Paket24 Premijer ligi.

Kod domaćeg sastava Toni Ezgeta zabio je 6 golova, dok su po 4 dodali Luka Vinković, Jakov Dujmović i Matija Perajica, no kod Križevčana je prvo ime svakako vratar Marin Šutalo s 19 obrana od 35 šuteva upućenih prema njegovom golu.

Nije puno toga imao za reći trener Poreča Ilija Lovrinović:“Više nego zaslužena pobjeda KTC-a a,ne znam što bih rekao očito s glavama nismo došli u Križevce, jer ako fulaš 20 zicera ne možeš ni očekivati ništa bolje.Čestitam KTC-u na pobjedi!”

Puno riječi nije imao niti igrač Arman Ikanović: “Nažalost KTC nam se osvetio za poreaz u Poreču. U ovoj utakmici nismo bili pravi od samog početka i to nas je koštalo poraza. Jedino dobro u svemu tome je poraz Trogira koji nas je uveo u Ligu za prvaka. Sada se okrećemo pripremi za utakmicu u Bjelovaru i nadamo se novoj pobjedi.”

Sljedeći vikend Porečani putuju u Bjelovar protiv kojeg će odigrati susret 13. kola Paket24 Premijer lige.

12. kolo Paket24 Premijer lige

RK KTC – RK Poreč 25:16(10:6)

KTC: Šutalo 19 obrana( 16+3), Vinković 4, Ostarčević, Harča, Dujmović 4, Perajica 4(2+2), Prezelj, Maričić 2, Ezgeta 6, Tandara 1, Masnec 2, Mršić 2                   

Sedmerci 2/3

Isključenja 4 minute, Ostarčević 2, Masnec 2

Poreč: Vladić 9 obrana (9+0), Ćopić 5 obrana(4+1), Aleksić 2 obrane, Popović, Krajcar 3, Petrov, Krupić, Malinarich, Rađaković 2(1+1), Čipraka, Ikanović 5, Vinković, Bajan 2(1+1), Bošnjak 1, Ljubić 2

autor: Rukometni klub Poreč

Promocija prve zbirke pjesama Snježane Radetić - Gradska knjižnica Poreč

POREČ: Promocija zbirke pjesama Snježane Radetić „Privilegija leta“

Elvis Catela - Foto DVD Marčana

Elvis Catela iz DVD-a Marčana izvrstan na natjecanju Firefighter Stair Challenge