in

Poreč: U Sabornici otvaranje Bijenala slikarstva, skupne izložbe koja će okupiti 18 autora

Emanuela Lekić - Noć iznad Zagreba

U Istarskoj sabornici u srijedu, 9. ožujka, u 19 sati otvorit će se skupna izložba 6. Bijenale slikarstva u Poreču, koja će predstaviti selekciju radova sa 6. bijenala slikarstva koje se održalo u domu HDLU 2021. godine. 

Autori koji sudjeluju su Grgur Akrap, Matko Vekić, Maša Barišić, Martina Grlić, Jiao Guo, Iris Jambrek, Mia Maraković, Mia Matijević, Nikola Pjevačević, Lea Popinjač, Jurica Pušenjak, Domagoj Rogina, Josip Rončević, Patricija Purgar, Aleksandar Bezinović, Ivan Prerad, Đuro Seder i Ivan Prerad. Izložba ostaje otvorena do 8. travnja a može se razgledati svakim danom 10- 12 i 16 – 19, a nedjeljom i blagdanom je zatvoreno.

Bijenale slikarstva, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, nacionalna je likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva, pokrenuta s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatskog slikarstva i sučeljavanja s aktualnim europskim slikarskim praksama. Hrvatska selekcija predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU-a, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije.

Izložba u Poreču predstavlja izbor od 20-ak umjetničkih djela najistaknutijih autorica i autora koji su izlagali u sklopu glavne selekcije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, prenio je Andi Bančić iz likovnog odjela Učilišta.

Foto Grad Poreč - Dječji vrtić Radost

Počeo sportski program u porečkim vrtićima

Opatija - Foto HTZ

Promocija Hrvatske na EXPO Dubai 2020 kroz inovativno digitalno iskustvo