in

POREČ/VRSAR: Počinju Dani klavira u Umjetničkoj školi

Umjetnička škola Poreč i ove godine organizira  Dane klavira. Klavirski se odjel kroz ovu već tradicionalnu manifestaciju svake godine predstavlja kroz više koncerata učenika Umjetničke škole u Poreču i Vrsaru, te organizira seminare, radionice, predavanja i koncerte renomiranih pijanista i glazbenih pedagoga.

U sklopu Dana klavira dragocjena je razmjena iskustva i metoda rada s kolegama, učenicima i mladim pijanistima iz drugih glazbenih škola. Ove godine, sukladno epidemiološkim mjerama Dani klavira održat će se na virtualni način. Posebno veseli koncert učenika prijateljskih škola Istarske i Primorsko-goranske županije na kojem će nastupati ponajbolji mladi pijanisti. U Umjetničkoj školi počašćeni su što će ove godine imati priliku sudjelovati u predavanjima doc. dr. sc. Valnee Žauhar na teme: Izvori motivacije u procesu učenja glazbe Uspješnost nastupanja pod pritiskom.

Organizatori Dana klavira su pročelnica Ivana Katunar i učitelji klavirskog odjela: Suzana Ursić,  Jerko Crljenko, Aleksandra Orbanić, Andrea Viljanac, Antonella Picinić, Matija Poropat i Jenny Brković.

Program 13. Dana klavira Umjetničke škole Poreč:

Ponedjeljak, 22. 3. 2021. na Youtube kanalu Umjetničke škole Poreč
Koncert učenika klavira Područnog odjela Vrsar

Utorak, 23 3. 2021. na Youtube kanalu Umjetničke škole Poreč
Koncert učenika klavirskog odjela, Koncertna dvorana, Kandlerova 2, Poreč

Srijeda, 24. 3. 2021. na Youtube kanalu Umjetničke škole Poreč
Koncert učenika klavira Istarske i Primorsko-goranske županije

Četvrtak i petak, 25. i 26. 3. 2021. na Zoom platformi
Predavanje doc. dr.sc. Valnea Žauhar: Izvori motivacije u procesu učenja glazbe

FUNTANA: Od ponedjeljka kreće deratizacija

Danas se obilježava Svjetski dan voda