in

Premijera predstave Porečanke Leonarde Lovreković u suradnji s USB-om i POUP-om

Foto USB

Porečka publika će u subotu (26. ožujka) u gradskom kazalištu imati prigodu premijerno uživati u potpuno domaćoj mladoj produkciji – plesnoj predstavi „Tu sam“ talentirane 22-godišnje Porečanke Leonarde Lovreković, u suradnji s udrugom USB Poreč i Pučkim otvorenim učilištem Poreč. Uz Leonardu, koja potpisuje ideju i koreografiju, nastupit će i perspektivne USB-ove plesačice Azra Baltić, Emili Ritoša, Gaia Mingon, Iva Mingon, Lana Brčić, Lucija Korlević, Nina Puniš i Sara Đukić.

– Plesna predstava „Tu sam“ bavi se tematikom prisutnosti. Prolaskom kroz korotu, subjekt proživljava proces pronalaska novog osjećaja uvažavanja prisutnosti osoba u svojem životu. Razvija se time i pitanje vremena: „Zašto baš sada počinjemo cijeniti osobe u našem životu?“ Subjekt dolazi do spoznaje odsutnosti i kako ona igra ulogu u procesu iscjeljenja, odnosno kako gubitak nosi sa sobom novu vrijednost koju pridodajemo osobama koje danas jesu i osobama koje su nekad bile dio nas, objašnjava Leonarda, koja ove godine završava školovanje na nizozemskoj Fontys Dance Academy – Contemporary Urban Dance Performance, gdje je nominirana za nagradu Jacques de Leeuw Prize, namijenjenu najboljem studentu ili studentici.

U subotu će se predstava održati dvaput, u 19 te u 20.30 sati. Ulaz je slobodan, a ulaznice je moguće rezervirati putem internetskog rezervacijskog sustava (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u četvrtak i petak od 17 do 20 te u subotu od 18 do 20.30 sati.

Iz POUP-a napominju da tijekom održavanja događaja provode sve mjere koje izdaje Stožer civilne zaštite. Posjetitelje mole da se pridržavaju propisane udaljenosti od 1,5 metra, da ponesu svoje maske za lice te planiraju vrijeme i za mjerenje temperature, dezinfekciju ruku na ulazu i upis na listu kontakata.

Foto Grad Poreč

POREČ: Nastavljeni radovi na pješačko-biciklističkoj stazi kod Picala

Istarske tvrtke zainteresirane za praksu i zapošljavanje – Studenti se upoznali s pustolovnim turizmom