in

POREČ: Nastavljeni radovi na pješačko-biciklističkoj stazi kod Picala

Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s radovima na izgradnji pješačko-biciklističke stazi kod bivšeg hotela Zagreb. Nova prometna komunikacija sastojat će se od pješačke staze širine 1,50 metara i biciklističke staze širine 2 metra, a ukupna duzina staze iznosit će 526  metara. Na taj će se način građanima i rekreativcima omogućiti sigurnije mjesto za kretanje. Završetak radova planiran je do uskrsnih blagdana.

Foto Grad Poreč

Ova će prometna komunikacija spajati pješačku i biciklističku stazu iz uvale Peškera sa onom koja je napravljena u sklopu lani izgrađenog kružnog raskrižja između naselja Finida i Creske ulice. Tada je izgrađena prva faza biciklističke staze i nogostupa (djelomično deniveliranih) uz izgradnju potpornih zidova na mjestima veće visinske razlike. Nakon rješavanja imovinsko-pravnih poslova pristupilo se nastavku gradnje.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Naime, ideja je da potpuno dovršena staza postane dijelom trase Parenzane, koja spaja bivšu kolodvorsku zgradu s naseljem Finida gdje nekadašnja pruga prolazi kroz šumu prema St. Vergotini i dalje. Izgradnjom pješačko-biciklističke staze na tom potezu zaokružit će se ranije realiziran projekt Parenzana magic, u sklopu kojeg je Grad Poreč, zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU uredio nekadašnju trasu Parenzane na svom području. Tada je Poreč dobio i odmorište za bicikliste postavljeno na početku šumice na Picalu, nedaleko od bivše kolodvorske zgrade povijesne Parenzane, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč gordana lalić

Poreč – Jedini iz Istre kao primjer dobre prakse na konferenciji“ Gradovi, klima i promet“

Premijera predstave Porečanke Leonarde Lovreković u suradnji s USB-om i POUP-om