in

ŠAVRINKA stiže u petak na porečku BOOKtigu

Monografija "Šavrinka"

Petak, 26. travnja, jutro na porečkoj BOOKtigi počinje predstavljanjem slikovnice „Vera među knjigama”, autorice Davorke Premec, o knjigama, knjižnicama i djeci koja su zaljubljena u čitanje. Idealna je to prilika da zajedno progovorimo o važnosti čitanja i o bogatstvu koje nam donosi svaki novi dolazak u knjižnicu. Književni susret započinje u 10 sati, najavljuju iz Gradske knjižnice.

Od 10 do 19 sati bit će otvoren sajam BOOKtižin, a u 12 sati omogućena je  procjena starih knjiga, uz mogućnost otkupa.

Radionica za djecu u paviljonu posvećena je vuku koji je zalutao u zemlju bajki, a zajedno s njim i djeca će se uvući u najomiljenije priče. Radionica počinje u 17 sati i potrebno je svoj dolazak najaviti do 10 sati na broj telefona 434-196.

Večer je rezervirana za predstavljanje vrijedne monografije “Šavrinka”, sveobuhvatne publikacije koja iz različitih kutova prikazuje važnu ulogu Šavrinki. Jedna od urednica je Ingrid Celestina iz antikvarijata Libris iz Kopra koji je od samog početka festivala već 12 godina suradnica i prijateljica BOOKtige. 

Vrsni stručnjaci i znanstveni djelatnici obradili su povijest, ekonomske prilike, putovanja, jezik, običaje i druge odraze šavrinskog svijeta.

Monografiju će predstaviti Ingrid Celestina te gosti Alferija Bržan i Gianino Bubola u 19 sati u matičnom odjelu knjižnice na Maraforu.

KONZERVATORI odobrili postavljanje OGRADE za zaštitu pješaka na Peškeri!

INSPEKCIJE NA TERENU: U tijeku pojačani nazdor fiskalizacije – evo koje su djelatnosti na udaru