in

Skupština Likovne udruge Poreč – Velik broj izložbi uz puno planova do kraja 2023.

Foto Likovna udruga Poreč

Likovna udruga Poreč održala je proteklog tjedna u svom prostoru u Galiji prvu redovnu skupštinu za 2023. godinu. Po dnevnom redu predsjednica Ester Diklić dala je izvješće o radu i financijijama za prethodnu 2022. godinu u kojoj su se napokon  normalno odvijale sve aktivnosti udruge.

Održane su 4 skupne izložbe članova LUP i to: Porečke štorije za dan Grada Poreča, Mediteran – tradicionalna ljetna izložba, Lanterna – likovni natječaj i izložba u suradnji s Općinom Tar-Vabriga i završna godišnja izložba članova. Održane su 2 samostalne izložbe članova i to: Moj Dubrovnik – Bistre Baice Semen i Mojih 75 Rudija Poropata.

Održana je jedna izložba srodne likovne udruge Agata iz Novigrada – Portuni, te izložba Istre Lazarić Toner za Udrugu za zaštitu Životinja SOS Šape. Članovi udruge u većem su broju sudjelovali na desetak  Ex tempore likovnim natječajima u Istri i Sloveniji.

Predsjednica se zahvalila aktivnim članovima na radu i sudjelovanju u humanitarnim akcijama, Vokalnoj etno skupini Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“ na muzičkom doprinosu pri svečanim otvaranjima izložbi te članici Neviji Cvitko na prigodnim recitacijama.

Što se tiče plana rada i financija za 2023. godinu oni će biti slične prošloj godini.

Planirane su opet 4 skupne izložbe članova od kojih je jedna natječajna,  tri su se člana prijavila za samostalne izložbe, u tijeku je gostujuća izložba srodne likovne udruge iz Novigrada, a u planu je i radionica božićnih ukrasa sa članovima Društva invalida i inkluzije za koje smo sredstva dobili na natječaju od Lions cluba Poreč.

-Naši članovi će se i dalje rado odazivati i sudjelovati u humanitarnim akcijama doniranjem svojih radova. Jedna takva akcija će se održati slijedeći vikend na trgu Slobode u Poreču gdje će Lions club 6. i 7. travnja od 10 do 14 sati prikupljati sredstva za kupnju prijeko potrebne medicinske opreme. Pozivamo sve da prođu i malom donacijom potpomognu ovu hvalevrijednu akciju, a za uzvrat ponesu kući neku sitnicu, ukras, sliku, bilo što, poručila je predsjednica Ester Diklić.

Foto Grad Poreč

Napreduje obnova ceste Radmani – Dračevac. Uskoro asfaltiranje

Foto di sanjay k j da Pixabay

Zdravi grad Poreč: Rano prepoznavanje znakova autizma