in

U petak u Krnici koncert „Pozdrav ljetu“ Matea Škabića u pratnji Sandra Vešligaja

Foto Tz Marčana

Turistička zajednica općine Marčana najavljuje koncert klasične glazbe “Pozdrav ljetu”  Matea Škabića u pratnji Sandra Vešligaja na pianinu, koji će se održati u petak, 21. lipnja u 20 sati u crkvi Sv. Roka u Krnici.

KONCERTNI PROGRAM. Prvi blok:

  • F. P. Tosti, Preghiera
  • J. S. Bach / C. Gounod, Ave Maria
  • C. Franck, Panis Angelicus 

Drugi blok:

 • J. Hatze, Lađa u noći

• J. Hatze, Veće na školju

• J. Hatze, Serenada 

Kratke biografije izvođača. 

Mateo Škabić (Pula, 2000.) ,maturirao je smjer Hotelijersko turistički komercijalist u srednjoj turističkoj školi 2019., a pjevanje je maturirao s odličnim uspjehom 2020. u klasi prof. G. Sugara. Ostvario je niz zapaženih solističkih i komornih nastupa (W. A. Mozart: Figarov pir, uloge Don Basilia i Don Curzia) te osvojio nekoliko državnih i međunarodnih nagrada na pjevačkim natjecanjima. Trenutno je član Pulskog zbora “Lino Mariani” gdje izvodi poznate Istarske, Talijanske i operne skladbe. 

Sandro Vešligaj (Pula, 1991.) maturirao je na klavirskom (u klasi prof. Biserke Kuhta) i teorijskom odjelu u GŠ Ivana Matetića-Ronjgova u Puli. Na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava preddiplomski i diplomski studij klavira pod mentorstvom prof. art. Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava i sveučilišni poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na MA Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike. Studije umjetničkog usavršavanja iz područja komorne glazbe pohađao je u Bergamu na “Accademia Musicale Santa Cecilia” te u Bielli na “Accademia Perosi” u klasi čuvenog ruskog klavirskog pedagoga Konstantina Bogina od 2018-2020.godine.  Sudionik je i dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Dobitnik je Oskara znanja za ak.g. 2011/12. Koncertira kao solist i komorni glazbenik u zemlji i inozemstvu. Ističu se i njegovi solistički recitali u maloj dvorani Lisinski, HNK Split, INK, KC Beograd,… Od 2015-2022 bio je zaposlen na Muzičkoj akademiji u Puli. Od 2020.  obnaša funkciju voditelja pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Član je Kulturnog vijeća Grada Pule u mandatima 2020-2024 i 2024-2028. Umjetnički je voditelj ciklusa za mlade Glazbeni poučak za Grad Pulu te umjetnički ravnatelj i izvršni producent Pulske klasične zime. 

buje

BUJE: U četvrtak 20.6. koncert najuglednijeg hrvatskog komornog ansambla

Foto TZ Vižinada

Vinske večeri u Vižinadi uz glazbu i najbolja vina lokalnih proizvođača