in

U Poreču plesna predstava „Tebi“ Leonarde Lovreković s USB-om i POUP-om

Foto Ana Knežević

Ljubitelji plesne umjetnosti i svi koji vole podržati domaće kreativne snage, u porečkom Gradskom kazalištu ponovno će doći na svoje. U srijedu i četvrtak, 1. i 2. veljače, održat će se plesna predstava „Tebi“. Radi se o mladoj domaćoj produkciji koju je, prema vlastitoj ideji, pripremila 23-godišnja plesačica i koreografkinja Leonarda Lovreković iz Poreča, u suradnji s Udrugom mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč i Pučkim otvorenim učilištem Poreč. Uz Leonardu će nastupiti USB-ove plesačice Azra Baltić, Emili Ritoša, Gaia Mingon, Enola Tomčić, Lana Brčić, Lucija Korlević, Nina Puniš, Sara Đukić, koje zajedno s njom potpisuju i koreografiju.

– Plesna predstava “Tebi” predstavlja subjekt u procesu gubitka i kako taj isti utječe na spoznaju subjektove stvarnosti u odnosu na život: u kojem trenutku shvatimo da, zapravo, samostalno hodamo kroz životni krug i zašto baš nakon što nam taj isti oduzme sastavni dio našeg hoda?

Na bespomoćnom tragu prihvaćanja, pripovjedač se nalazi na obodu snage – od početne misli do samo suočenja sa smrću –  što nas dovodi do rješenja početne dileme: ovaj put je stvoren kako bi istim mogli samostalno poći, istaknuto je u tekstu Elene Naperotić, koji prati predstavu.

Za doprinos ostvarenju ove produkcije Leonarda je posebne zahvale uputila Davidu Belasu, Ivani Domazet, Valentinu Gašpariniju, Zlatku i Sonji Lovreković, Eviti Sain, Gregoru Brčiću, Alanu Muranoviću te autorici fotografija Ani Knežević. „Tebi“ obje večeri započinje u 20 sati. Ulaz je slobodan, uz minimalan dobrovoljni prilog.

poreč decumanus turisti foto tz poreč

Pokrenut eTurizam – nova usluga u procesu digitalizacije poslovanja Istarske županije

Foto Srednja škola Mate Balote - Grad Poreč

Čak 7 iz porečke Balote od 17 pozvanih na županijsko iz njemačkog