in

Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili vrijedne nagrade na međunarodnom gitarističkom natjecanju

Učenici Umjetničke škole Poreč Kaja Jakominić i Matej Tomrecaj osvojili su vrijedne nagrade na 1. Međunarodnom gitarističkom natjecanju u organizaciji udruge „Muzika u koracima“ od 05. do 06. travnja 2024. godine koje se održalo u mjestu Punat na otoku Krku. 

Učenici su se natjecali u ukupno sedam kategorija: od I.-V. kategorije učenici osnovnih i srednjih škola u disciplini solo gitara dok su se u VI. i VII. kategoriji natjecali komorni sastavi. Na natjecanju je bilo prijavljeno preko stotinu natjecatelja.

Umjetničku školu Poreč predstavili su dva učenika:

  1. KAJA JAKOMINIĆ učenica 2. razreda gitare u klasi učitelja Sanela Jusića, nastupila je u I. kategoriji (rođ.2013. i mlađi) i osvojila je II. nagradu sa 89/100 bodova. Kaja je osim ove nagrade osvojila i posebnu nagradu, besplatnu kotizaciju za natjecanje „Kastav strings“ koje će se održati od 31.05.-01.06.2024. u Kastvu.
  2. MATEJ TOMRECAJ učenik 6.razreda gitare Područnog odjela Vrsar u klasi učiteljice Sandre Šustereiter, nastupio je u III. kategoriji (rođ.2009. i mlađi) i osvojio III. nagradu  sa 78,40/100 boda.

Natjecatelje je ocjenjivao ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih hrvatskih i slovenskih gitaskih pedagoga u sastavu: Antonio Rumenović, predsjednik, Neno Munitić, Monika Krajnc Štih, Anđela Jerkunica, Matija Kučić, Petar Čulić i Nataša Črnugelj, objavila je Umjetnička škola Poreč.

ilustracija voda boca

Bez vode 9. travnja nekoliko porečkih ulica

mup policija policajac posao

MUP poziva mlade: Postani policajac/policajka