in

URBAN Photo Awards ponovno u Poreču – Pobjednik izabran među više tisuća fotografija

U POREČKOM MUZEJU SE 31. SRPNJA OTVARA IZLOŽBA NAGRAĐENOG PORTFOLIJA U SKLOPU FOTOGRAFSKOG NATJEČAJA URBAN PHOTO AWARDS

U ponedjeljak, 31. srpnja u 20 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine otvara se izložba nagrađenog portfolija u sklopu međunarodnog fotografskog natječaja URBAN Photo Awards, čiji je organizator udruga dotART iz Trsta. 

Na ovogodišnje izdanje ovog međunarodnog fotonatječaja pristiglo je više tisuća fotografija od više stotina natjecatelja iz čitavog svijeta. Radi se o međunarodnom natječaju koji prelazi granice isključivo internetskog pristupa, te omogućava autorima da svoje radove predstave na izložbama fotografija u internacionalnom kontekstu. Natječaj je strukturiran u više različitih sekcija, a ove godine porečki muzej ponovno ugošćuje izložbu iz sekcije “Portfolio”.

Nagrađen je talijanski fotograf Francesco Aglieri Rinella koji izlaže svoje fotografije nastale u sklopu projekta “West Safari”. U njima dokumentira ljudsku prisutnost u kontekstu američke dekadencije u suvremenom dobu, a objašnjava ih sljedećim riječima: “Moja fotografija je spor proces razumijevanja svjetla i situacija. Skrivena stvarnost svjetla pokazuje i odražava ono što je skriveno u našim životima i može se prihvatiti samo uz veliku otvorenost uma. Moje su fotografije studija stvarnosti zamrznute u neponovljivom trenutku koje uključuje emocionalne refleksije i mentalna proširenja. Moje je istraživanje stalno usmjereno na dokumentiranje “krajolika izmijenjenog čovjekom” koji se razvija tijekom vremena, hvatajući kulturno i povijesno gledište  jednostavnog, ali učinkovitog krajolika.”

Selektorica nagrađenog portfolija je Elena Uljančić, članica žirija URBAN Photo Awardsa te ravnateljica porečkog muzeja. Izložba se može pogledati radnim danom do 11. kolovoza, od 10 do 14 sati. 

Izložbe fotografija u sklopu URBAN Photo Awardsa u porečkom muzeju se održavaju od 2016. godine.

Foto TZ Funtana

Milijunto noćenje u Funtani jedan dan ranije nego lani

Foto TZ Tar - Vabriga - Fešta od sardoni

LJETO U ISTRI: U Vabrigi Fešta od sardoni uz morske delicije, zabavu za djecu i klapu Trogirski kanti