in

Uskoro EKOLO – Festival kulture življenja u Poreču

Ekolo 2021. - Foto Andi Bančić

Četvrtu godinu zaredom organizira se Ekolo, program koji traje od 18. svibnja do 3. lipnja. Festival se temelji na ideji kulture i turizma kao neodvojive simbioze.

Kultura, koju između ostalog čine baština, jezik, običaji, umjetnost, način življenja i stav prema svijetu temelj je našeg identiteta koji se u paketu ili pojedinačno prikazuje u turističkim pamfletima diljem svijeta. Turisti su postali naši građani, a kultura osnovni resurs turističkog razvoja.

Festival počinje 18. 5.  koncertom klasične glazbe Zagrebačkog kvarteta u kazalištu Poreč. Ovime se najavljuje 10 koncerata klasične glazbe koji će se održati tokom ljeta u Eufrazijevoj Bazilici.

Osnovan prije 103 godine, kao prvi trajni i profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni, Zagrebački kvartet donosi vrhunski glazbeni doživljaj za ljubitelje klasike i one koji će to tek postati.

Dvije violine, viola i violončelo ove srijede pretvoriti će porečko kazalište u melem ozbiljne glazbe te donijeti osjećaj velikog grada, pružajući građanima priliku da čuju virtuoze čije ćete pamtiti i drugi dan. Prije koncerta u foajeu kazališta biti će otvorenje izložbe porečkog umjetnika Branka Gulina te prigodno otvaranje programa.

Foto Karate klub Finida Poreč

Veterani porečke Finide prvaci i viceprvaci Hrvatske

pojas auto mup policija

Najava prometne akcije za srijedu, 11. svibnja