in

Uspješna premijera predstave „Tu sam“ mlade Porečanke Leonarde Lovreković

Tu sam - Foto Ana Knežević

Dugotrajnim aplauzom i glasnim odobravanjem pozdravljena je proteklog vikenda sugestivna plesna predstava „Tu sam“ 22-godišnje Porečanke Leonarde Lovreković, ostvarena u suradnji s udrugom Urbana subkulturna baza (USB) Poreč i Pučkim otvorenim Učilištem Poreč. Gradsko kazalište u dva je navrata ispunila publika u kojoj su posebno brojni bili Leonardini sugrađani, prijatelji te mladi plesači i kreativci koji u ovoj talentiranoj i marljivoj umjetnici s razlogom vide uzor i inspiraciju.

predstava leonarda lovreković
Tu sam – Foto Ana Knežević

Koreografiju koju je osmislila prema vlastitoj ideji osvješćuje o vrijednosti prisustva osoba u našim životima. Zajedno s njom, izvele su je perspektivne USB-ove plesačice koje od nje uče u ljetnim radionicama ove udruge – Azra Baltić, Emili Ritoša, Gaia Mingon, Iva Mingon, Lana Brčić, Lucija Korlević, Nina Puniš i Sara Đukić. Publiku su osvojile svojim interpretativnim i tehničkim kvalitetama, usklađenošću i elegancijom.

Leonarda upravo završava školovanje na Fontys Dance Academy – Contemporary Urban Dance Performance u nizozemskom Tilburgu, gdje je nominirana za nagradu Jacques de Leeuw Prize, namijenjenu najboljem studentu ili studentici. Ples je oduvijek bio njena ljubav i glavni interes, pa je od djetinjstva učila i razvijala se u plesnim radionicama Društva Naša djeca Poreč i USB-a, uz trenericu i koreografkinju Ivanu Domazet. Njena ostvarenja i mlada ekipa s kojom nastavlja raditi pokazuju da je Poreč plodno tlo za buduće uspješne plesne umjetnike.

– Sve je bilo odlično! Jako, jako sam sretna! Još uvijek me nose emocije i tražim riječi kojima bih opisala taj nevjerojatan doživljaj i zahvalila svima koji su nas došli podržati i vidjeti što smo mi to napravile. Bila mi je čast i velika radost nastupiti pred mojim sugrađanima, prijateljima i dragim ljudima. Nadam se da smo potaknule i druge da budu ustrajni u onome što vole i za što imaju smisla, rekla je Leonarda, otkrivši da će uskoro biti moguće pogledati i snimku predstave, o čemu će izvijestiti putem društvenih mreža, navodi se u priopćenju.

presica

U POREČU prvi put nogometni Champions Trophy Istria – Dolaze najpoznatiji europski klubovi

Hitna pomoć - Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Tragedija u zgradi Porezne uprave – Pao preko stubišta i poginuo