in

U POREČU prvi put nogometni Champions Trophy Istria – Dolaze najpoznatiji europski klubovi

Foto Tanja Kocijančić

Od 13. do 15. svibnja u Poreču će se održati prvi put renomirani nogometni klub Champions Trophy Istria koji će okupiti oko 1.300 mladih nogometaša u dobi od 10 do 12 godina i trenera, te barem još toliko odraslih koji će stići u njihovoj pratnji. To je još jedan veliki sportski događaj koji će se djelomice igrati i u Novigradu (U10 selekcije). Na turniru će sudjelovati između 70 i 80 ekipa iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Italije, Rumunjske, Slovenije i Mađarske.

presica
Foto Tanja Kocijančić

Kako je istaknuto na današnjem predstavljanju događaja u Maloj vijećnici Grada Poreča, među njima će biti ekipe vrlo poznatih i kvalitetnih klubova, kao što su Dinamo, Torino, Sturm Graz, Crvena zvezda, Partizan i drugi.

Uz Poreč, turnir će se održavati i na području Zelene lagune i Novigrada.

Uz gradonačelnika Lorisa Peršurića na današnjoj konferenciji za novinare sudjelovali su i predstavnici organizatora turnira – TraveLab iz Austrije.

PEršurić je izrazio veliko zadovoljstvo što će Poreč nakon boksa, tenisa i taekwondoa ugostiti i ovaj međunarodni turnir.

-Sportske manifestacije generiraju dolaske u naš grad. Ovaj turnir me veseli posebno jer će biti uključena i djeca iz našeg NK Jaran i to tri selekcije, naglasio je gradonačelnik dodavši da bez novog nogometnog terena na Žatiki ove manifestacije sigurno ne bi bilo. Najavio je da će se dogodine na Žatiki z postojeći novi teren izgraditi još jedan, a plan je da to postane pravi kampus s ukupno četiri nogometna terena ali i sadržajima za druge sportove.

Upravo razvijena i dobro uređena i održavana sportska infrastruktura bila je ključna da organizatori odaberu Poreč za grada domaćina, naglasio je u Hrvoje Hrgić, predsjednik udruge Euro Trophy Hrvatska iz Zagreba koja organizira turnire za dječake i djevojčice.

Na njihovom lanjskom turniru pobijedila je ekipa NK Istra iz Pule, a sudjelovale su na njemu sve ekipe klubova koje igraju u HNL-u. NK Istra je lani pobijedila Crvenu zvezdu u finalu i ove godine u Poreču će braniti naslov. Osim Toga, na turniru će u svibnju u Poreču igrati i Rijeka, GNK Dinamo, Slaven Belupo i NK Hašk.

U ime NK Jadrana obratio se dopredsjednik Kristijan Korunić, koji je rekao kako njihov klub ima oko 300 djece, odnosno ima najviše igrača u Školi nogometa. Jedan od ciljeva kluba je organizacija jakih turnira koji je nekad bilo, a sada ih pokušavaju vratiti.

Predstavnik Balkan Alpe Adria Projekta za Crnu Goru ali i Fudbalskog saveza Crne Gore, Draško Braunović, naglasio je da im je cilj spajati mlade nogometaše iz Crne Gore. Zahvalio je Gradu Poreču na gostoprimstvu i domaćinstvu turnira te dodao da bi stiglo i više ekipa, ali mnoge su otkazale zbog aktualnih gospodarskih i ratno-političkih okolnosti u Europi. No, svejedno svi koji budu došli na ovaj turnir u svibnju moći će uživati u nogometnim majstorijama mladih igrača iz nekoliko austrijskih klubova, Torina i Triestine iz Italije, Crvene zvezde, Partizana, Novog Sada i mnogih drugih.

Foto Općina Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR: Općina pomaže socijalno ugroženom mještaninu

Uspješna premijera predstave „Tu sam“ mlade Porečanke Leonarde Lovreković