in

Žene u svom svijetu – U pazinskoj LG galeriji 8. ožujka izložba, glazba i poezija

Svatko od nas svijet je, svemir za sebe i svatko teži svom (sve)miru. Netko ga pronađe i ispuni slikajući, čitajući, stvarajući… A nas veseli podijeliti ih s vama. Neke od nas su ih zapisale, neke uglazbile, neke oslikale, neke izradile…, napisali su iz pazinske LG galerije u kojoj će se sutra, 8. ožujka, u 18 sati prigodno obilježiti Dan žena.

Glazbom će posjetitelje Marina Marušić i Paula Jurman uvesti u svijet skladanja, a svojom će prozom i poezijom posjetitelje darivati Jana Prević Finderle, Davorka Flego, Vera Bosazzi, a kazivat će i stihove Ane Krnjus. Glazbom će Miriam Farkaš zaokružiti program otvorenja izložbe. Radove petnaestak autorica, članica DLS Pazin, iz područja primijenjene umjetnosti i slikarstva moći će se potom razgledati u samoj galeriji.

Već tradicionalno povodom 8. ožujka – međunarodnog dana žena Društvo likovnih stvaratelja Pazin organizira izložbu u LG galeriji. Ove godine radi se iskorak te se program realizira zajedničkim snagama Društva likovnih stvaratelja Pazin, Gradske knjižnice Pazin i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Pazin. Već iz ovoga tko su organizatori može se zaključiti da posjetitelje očekuju zanimljivi i kreativni radovi, malo poezije, proze, a bit će i glazbe.

Pobjednici utrke Poreč Trophy 2022. - Foto PR utrke

CILJ U TARU: Srbin, Slovenac i Hrvat na pobjedničkom postolju utrke POREČ TROPHY 2022.

korona covid maske masice ilustracija pixabay

Istarski Stožer: Prvi put nakon dugo vremena bez novozaraženih