in

CILJ U TARU: Srbin, Slovenac i Hrvat na pobjedničkom postolju utrke POREČ TROPHY 2022.

Pobjednici utrke Poreč Trophy 2022. - Foto PR utrke

Jako sam sretan, ekipa je odradila odličan posao za mene, a noge su me slušale. (Dušan Rajović, pobjednik Poreč Trophyja 2022., Team Corratec, ITA) * Svoje mjesto među pobjednicima danas je našao i hrvatski nacionalni prvak – danas trećeplasirani Viktor Potočki, Ljubljana Gusto Santic Team, SLO * Utrka je prošla bez incidenata, bila je stabilna i pod kontrolom, natjecatelji i organizatori su izuzetno zadovoljni

Foto PR Poreč Trophy 2022 biciklistička utrka 6-3-2022
Foto PR Poreč Trophy 2022

Fantastičan biciklistički dan je za nama – Poreč Trophy 2022. završio je danas s ciljem u Taru na koji je prvi pristigao Srbin Dušan Rajović, velika nada međunarodnog biciklizma i predstavnik talijanskog Teama Corratec. On je 154 km dugu utrku odvozio za 3:28:15h te je na cilju u Taru ostvario uspjeh za koji se neskirveno i pripremao. Rajoviću je ovo već treća ovosezonska pobjeda, a nesumnjivo je da iza njegovih performansi stoji veliki rad te izuzetna motivacija! Drugi je na cilj dojurio Slovenac Matevž Govekar, biciklist Tirol KTM Graz Cycling Teama, a kao treći se danas s velikim osmjehom na licu istaknuo i hrvatski nacionalni prvak – Viktor Potočki, trenutno vozač Ljubljana Gusto Santic Teama iz Slovenije. Sva trojica biciklista bila su iscrpljena, tijekom cijeloga dana puhala je bura, bilo je hladno, no bili su i zadovoljni svojim ostvarenjima, baš kao i njihovi timovi.

Inače, današnja utrka bila je po svim parametrima stabilna, kontrolirana i bez incidenata. U prvom dijelu utrke dulje vrijeme su prednost imala dva “bjegunca” među kojima je i bio i predstavnik hrvatskog biciklističkog tima Meridiana Kamen iz Pazina – Steva Klisurić. On je zajedno s kolegom iz Teama Colombia Tierra de Atletas GW Shimano – Freddyjem Avila Avendanom bio čak minutu i pol ispred ostalih natjecatalja veći dio prve polovice utrke.

Sljedeća na redu je i kraljica među Trofejima Istarskog proljeća, istoimena Istrian Spring Trophy utrka koja započinje prologom u Zračnoj luci Vrsar, u četvrtak u 11 sati, a onda se kroz tri dana nastavlja fantastičnim etapama na kojima će se izmjenjivati sekvence priobalne i kontinentalne Istre, objavljeno je iz organizacije utrke.

Više o Trofeju istarsko proljeće pročitajte na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/sport/u-nedjelju-biciklisticka-utrka-porec-trophy-najavljena-i-cetverodnevna-istiran-spring-trophy/

Foto TUŠ A. Štifanića nastavnici profesori

POMOĆ ĐACIMA S TEŠKOĆAMA: Uspješno okončan Erasmus+ projekt “No Bounds in Learning“ u porečkom TUŠ-u A. Štifanića

Žene u svom svijetu – U pazinskoj LG galeriji 8. ožujka izložba, glazba i poezija