in

Lions Klub Poreč završio berbu u „Masliniku dobrote“ u Bajkinima – Maslinovim uljem pomažu studentima poljoprivrede

Članovi Lions kluba Poreč završili su berbu u Masliniku dobrote u Bajkinima kod Vižinade.

lions klub poreč maslinik dobrote vižinada

Da podsjetimo da su članovi porečkog Lionsa prije nekoliko godina, zajedno s članovima LC Zrinjevac iz Zagreba pokrenuli projekt „Maslinik dobrote“. Tako su jednom velikom akcijom zasadili 100 maslina u Bajkinima, kod dugogodišnjih članova porečkih Lionsa, vinara Ines i Marina Rossija. Lionsi su postavili za cilj da od prodaje dobivenog ulja svake godine stipendiraju jednog studenta na Višoj poljoprivrednoj školi u Poreču.

Taj cilj su već realizirali i prva studentica je uspješno okončala svoj studij. Trenutno je u tijeku natječaj za sljedeću stipendiju.

Protekle subote su porečki Lionsi, zajedno sa svojim gostima, članovima Lions klubova iz Zagreba, Rijeke, Opatije, Lovrana, Pule, Novigrada, Valpova, Slavonskog Broda i Lions prijatelja iz Slovenije obavili ovogodišnju berbu maslina i time nastavili kontinuitet ovog uspješnog projekta koji će još jednom studentu dati podršku da uspješno dođe do željene diplome.

Tako se u Bajkinima okupilo oko 50-tak vrijednih hrvatskih Lionsa i njihovih prijatelja, koji su u dobroj atmosferi i s puno elana uživali u branju maslina, dobrom društvu i lijepom sunčanom danu.

nataša ravnić marijana liović kuglačice istre poreč

Članice porečke Istre NATAŠA RAVNIĆ i MARIJANA LIOVIĆ na Svjetskom prvenstvu ponosno brane boje Hrvatske

marinela dropulić ružić

Poreč: Otvorene prijave za radionicu „Prepoznaješ li svoje potencijale za poduzetništvo?“