in

Članice porečke Istre NATAŠA RAVNIĆ i MARIJANA LIOVIĆ na Svjetskom prvenstvu ponosno brane boje Hrvatske

Nataša Ravnić i Marijana Liović - Foto ŽKK Istra

Deveto po redu Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju za žene i muškarce u tijeku je do 30. listopada u poljskom gradu Tarnowou Podgorneu. Hrvatska ženska reprezentacija krenula je u obranu titule Svjetskih prvakinja iz 2019. godine, dok muška reprezentacija isto traži svoje mjesto na samom vrhu. Kako su krenule prve utakmice obje reprezentacije na dobrom su putu.

Žensku reprezentaciju nemoguće je zamisliti bez dvije sjajne igračice Ženskog kuglačkog kluba Istra iz Poreča, Marijane Liović i Nataše Ravnić.
Sistem natjecanja je takav da najprije idu razigravanja po skupinama koji je u tijeku do 27. listopada. Potom se 28. listopada igraju četvrtine finala, 29. polufinale a 30. listopada finale Svjetskog prvenstva.
Jučer (nedjelja) odigrane su prve utakmice u kojima je ženska reprezentacija superiorno s 8:0 pobijedila reprezentaciju Estonije.

Marijana i Nataša ušle su u igru samo zadnjih 60 kugli kako bi osjetile kuglanu, jer su one potrebnije kod igranja sa zahtjevnijim reprezentacijama.
Muška reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Rumunjske rezultatom 7:1 s visokim rezultatom u oborenih čunjeva od 3.948. Kod muških više nije gornji domet 600 koji lako prelaze žene, već 700, pa je tako Alen Kujundžić (CRO) oborio 710 čunja. Danas žene u 15 sati igraju protiv Slovačke, a muškarci u 18.30 protiv Francuza.
Sljedeći susreti su 27. listopada kada žene u 8 sati igraju protiv Rumunjki, a muški su na redu u 11.30 protiv Češke.

Svi se susreti mogu gledati u živo na: https//m.youtube.com/c/TORYwolne
 

poreč europsko natjecanje twirling mažoret

POREČ ugostio više od tisuću sudionika u europskim natjecanjima u twirlingu i mažoretu

lions klub poreč maslinik dobrote vižinada bajkini

Lions Klub Poreč završio berbu u „Masliniku dobrote“ u Bajkinima – Maslinovim uljem pomažu studentima poljoprivrede