in

MARČANA: Prva petica za transparentnost proračuna

Marčana

Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. godine rezultate šestog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica.

Općina Marčana prvi se put svrstala među jedinice lokalne samouprave koje su na vrijeme i u odgovarajućoj formi objavile svih pet traženih dokumenata.

Proračunsku transparentnost u Institutu ocjenjuju temeljem broja ključnih dokumenata objavljenim na web stranicama jedinica lokalne samouprave, i to: izvještaja o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaja o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlogu proračuna za 2020., izglasanom proračunu za 2020. i proračunskom vodiču za građane za 2020.

Općina Marčana ocijenjena je najvišom ocjenom 5 za transparentnost općinskog proračuna.

-Ove godine smo učinili korak dalje u transparantnosti namjene korištenja javnog novca. Po prvi puta smo ocijenjeni čistom 5! Izradili smo proračunski vodič za lakše snalaženje i objašnjenja naših planova. Zahvaljujem se svim zaposlenima na predanom radu i na ostvarenju zacrtanih ciljeva. Idemo dalje još jačim tempom što je vidljivo po realiziranim projektima,  ali i po onima koji su u realizaciji!

Mi delamo i sigurno gremo dalje, komenirao je načelnik Predrag Pliško.

Proračun u malom za građane pogledajte na linku

http:/www.marcana.hr/doc/Proracun-u-malom-Opcine%20Marcana%20za%202020.%20godinu.pdf

ISTRU će u Saboru konačno predstavljati i žene – Sanja Radolović i Katarina Nemet

ŽMINJ: Napreduje gradnja vrtića vrijednog 12 milijuna kuna