in

Medun Viliama Licula pobjednik 3. ocjenjivanja meda istočne Istre

Foto: RadioLabin.hr

Medun Viliama Licula iz Labina pobjednik je 3. ocjenjivanja meda Istočne Istre ‘Ripenda 2018’, koje je organizirano u sklopu trećih Dana meda Labinštine. Liculov med dobio je 20 bodova. Drugo mjesto s 19,67 bodova osvojio je medun Darka Martinovića iz Labina, a treće medun Vlade Hrvatina iz Labina s 19,42 boda. Četvrto mjesto u ukupnom poretku pripalo je Cirilu Rupniku iz Idrije, čiji je med hoja osvojio 19,35 bodova.

Naime, na natjecanju je sudjelovalo i 20-ak pčelara iz Slovenije, članova pčelarskih društava iz Idrije, Cerkna i Škofje Loke. Ukupno je ocijenjeno 77 uzoraka meda. Pored troje najbolje ocijenjenih, zlatne medalje, s ocjenom većom od 18,51 još su dobili Mauro Škopac, Marko Černjul, Igor Petrović, Roberta Mijaton, Boris Mikuljan (dva zlata, za livadni i medun), Emil Licul, Leo Klobas, Elvis Licul, Ana Baričević, Husein Alibašić, Milan Tenčić i Ivan Pifar. Ocjenjivanje meda izvršeno je u laboratoriju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a povjerenstvo su činili prof.dr.sc. Dragan Bubalo, predsjednik te članovi dr.sc. Saša Prđun i dr.sc. Lidija Svečnjak.

Dvodnevnu manifestaciju Dani meda Labinštine organizirala je Pčelarska udruga Labin, pod pokroviteljstvom Grada Labina i općina Labinštine, Istarske županije te u suorganizaciji LAG-a Istočna Istra, Turističke zajednice Labina i Udruženja obrtnika – Ceha ugostitelja.

Valamar uz UNICEF-ovu globalnu inicijativu za djecu

5. Festival palačinki u subotu 1. prosinca u Pazinu