in

Međunarodni dan civilne zaštite: Ova pandemija pokazala je koliko je istarski sustav potreban i dobro organiziran

Foto Grad Pula

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar jučer su u pulskoj Komunalnoj palači održali tradicionalan prijem za predstavnike Stožera civilne zaštite Istarske županije u povodu obilježavanja 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite.

Okupljenim predstavnicima Stožera civilne zaštite Istarske županije obratio se gradonačelnik Boris Miletić koji je istaknuo da je Istra i po ustroju sustava civilne zaštite svijetli primjer u Hrvatskoj.

– U ovo vrijeme pandemije, kada smo itekako svjesni što znači imati jedan stabilan sustav kao što ga Istra ima i da unatoč velikim izazovima, korona pandemiju imamo pod kontrolom. Brojevi su danas dobri, međutim to ne znači da se možemo opustiti, prije svega kako bismo zaštitili zdravlje naših građana, ali i isto tako kako bi omogućili gospodarstvu da funkcionira. Stoga, čestitke svim pripadnicima Stožera na svemu onome što su činili proteklih godinu dana i mislim da je ključ da, upravo u našem primjeru, struka diktira odluke, a politika, u našem slučaju gradovi, općine i županija, to trebaju opsluživati. To je temelj uspjeha, rekao je gradonačelnik Miletić.

Ujedno se zahvalio građanima na pokazanoj odgovornosti u zaštiti zdravlja i funkcioniranju gospodarstva.

Zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar također je čestitala je svim pripadnicima civilne zaštite njihov dan.

– Ova pandemija pokazala je koliko je sustav civilne zaštite potreban, dobro organiziran i profesionalan u našoj županiji i da je u ovim teškim okolnostima, zahvaljujući zajedništvu gradova, općina i županije kao i odgovornom ponašanju naših građana, epidemiološka situacija u Istri tijekom cijele pandemije bila povoljna, rekla je zamjenica župana Ćakić Kuhar.

Prisutne je pozdravio i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, zahvalivši se svim pripadnicima Sustava civilne zaštite te bezrezervnoj podršci Županiji, istarskim gradovima i općinama na suportu civilnoj zaštiti u protekloj godini kada je sustav civilne zaštite izazovima pandemije odgovorio na najbolji mogući način, objavio je Grad Pula.

Završila 16. sezona Istarske zimske lige u trčanju

Božinović protiv represije i nepotrebnih putovanja