in

Mjesec poduzetništva u Poreču: Još ima slobodnih mjesta za edukacije izrade poslovnih planova i pripremu projekata za EU fondove

U sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču će se u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju održati besplatno mentorstvo obrtnika i poduzetnika iz dva područja:

1.      četvrtak, 10. listopada  – Priprema projekata za financiranje iz EU fondova

2.      petak, 11. listopada – Izrada poslovnih planova

Broj obrtnika i poduzetnika za svaku temu ograničen je na 10 osoba. Trajanje mentorstva oba dana je od 10 do 15 sati a nakon toga će se sa svakim polaznikom dogovoriti termini daljnjeg individualnog mentoriranja po konkretnim projektima. Mentorstvo će voditi stručnjaci angažirani u okviru projekta „Razvoj i povećanje ponude visokokvalitetnih usluga PBIRO-a za rast i razvoj MSP-ova“ sufinanciranog u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sudjelovanje je moguće samo za prijavljene poduzetnike i obrtnike. Potrebno je izvršiti prijavu najkasnije do srijede, 9. listopada do 10 sati ili do popunjenja slobodnih mjesta na e-mail adresu: irena.sker@porec.hr s naznakom „Mentorstvo poduzetnika i obrtnika” te obavezno navesti na koju temu se odnosi prijava.

Mentorstvo – Priprema projekata za financiranje iz EU fondova

Bespovratna sredstva EU fondova jedan su od mehanizama koji poduzetnicima daju mogućnost financiranja svojih poduhvata. Proces pripreme projekata za financiranje iz EU fondova uključuje i poznavanje pravila i procedura za uspješno zaokruživanje vlastitih ideja i pretvaranje istih u kvalitetne projekte spremne za pridobivanje bespovratnih sredstava. Tijekom mentorstva korisnici će usvojiti znanja projektnog menadžmenta, te steći financijske, tehničke i upravljačke sposobnosti koje će moći upotrebljavati u pripremi projekata.

Mentorstvo – Izrada poslovnih planova

Poslovni plan poduzetnicima predstavlja strateški dokument na kojemu temelje realizaciju pokretanja novog poduhvata. Isto tako, to je osnovni instrument pri realizaciji zajma od banaka ili privlačenja investitora koji tako imaju mogućnost procijeniti profitabilnost i moguće rizike projekta u koji ulažu kapital. Tijekom mentorstva korisnici će izraditi poslovne planove za poduzetničke ideje polaznika te naučiti primjenjivati alate analize i metodologiju izrade poslovnih planova.

Ova edukacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, priopćeno je iz gradske uprave.

NAVIJAMO ZA INES ROSSI iz VIŽINADE – Na izboru koji će se održati 12. listopada borit će se za titulu „Najuzornije hrvatske seoske žene“

U MUP-u zadovoljni fiksnim kamerama i najavljuju nabavu novih – Od osam u Istri evo koja je snimila najviše prekršaja