in

POREČ: Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti

Foto Grad Poreč

Ususret Danu neovisnosti, delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i potpredsjednicima Gradskog vijeća Gordanom Šušljik i Marijom Ritošom, na centralnom križu Gradskoga groblja položila je vijence i zapalila svijeće. Delegaciji su se pridružili gradski vijećnici, delegacije braniteljskih i antifašističkih udruga te predstavnici policije i građani, dok je molitvu predvodio župni vikar Janez Barborič.

Počast svima poginulim u Domovinskom ratu odao je gradonačelnik Loris Peršurić, podsjetivši da je na dan 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao dan kada smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Grada Poreča.

– Danas, 28 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su na tom putu dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji, kao i branitelja s područja Istre i Poreča. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje, zaključio je gradonačelnik.

U MUP-u zadovoljni fiksnim kamerama i najavljuju nabavu novih – Od osam u Istri evo koja je snimila najviše prekršaja

POREČ: USB otvorio novi veliki dom za 300 malih i velikih plesačica i plesača