in

MO Baderna: Izgrađen rotor i više od 10 km kanalizacijske mreže, sufinancirana izgradnja školskog igrališta u Sv. Lovreču

Rotor u Baderni

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je s predsjednikom Mjesnog odbora Baderna Draganom Legovićem i pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom područje mjesnog odbora. Izgradnjom rotora na županijskoj cesti 5209 (stara cesta Pula-Trst) pokraj benzinske postaje,  stanovnici ovog naselja su napokon dobili još jedan, sigurniji ulaz u naselje. U obilasku je dogovoreno i dodatno uređenje rotora oblucima i niskim raslinjem. 

– Velika je stvar kada kanalizacijska mreža dođe skroz do svakog naselja, a veliki posao je napravljen baš na području MO Baderna jer su izgrađeni kanalizacijski kolektori i razvodi za naselja Bonaci, Katun, Štifanići, kao i kolektor Baderna-Žbandaj, ukupne dužine veće od 10 kilometara.

Kako dio djece iz Baderne već generacijama osnovnu školu polazi u obližnjem Sv. Lovreču, Grad Poreč je u dogovoru s tom općinom sufinancirao izgradnju modernog školskog igrališta u dvorištu škole. Što se tiče komunalne opreme, vršila su se asfaltiranja prema naselju Kuneli, Rakovci i Baderna, modernizacija javne rasvjete po svim naseljima mjesnog odbora, kao i nasipavanja puteva te zamjena dotrajale opreme poput autobusnih čekaonica, klupa ili kanti.

Istaknuta je problematika zapuštenih privatnih posjeda, odnosno, potrebe za čišćenjem šumaraka i parcela, jer se pojavljuju problemi s ilegalnim odlaganjem otpada.

U daljnjem planu je uređenje igrališta u Bonacima, daljnja zamjena komunalne opreme, širenje mreže javne rasvjete te asfaltiranje prema naselju Danci, a i MO Baderna će dobiti mrežu širokopojasnog interneta s puno većim brzinama, projekt koji bi trebao početi s realizacijom već ove godine, priopćeno je iz Grada Poreča.

Bez struje 17. ožujka četiri porečka naselja

Mladi vozač kažnjen s 53.800 kuna, evo što je sve učinio