in

MUP najavio 24-satni nadzor u cijeloj Istri na lokacijama koje su predložili građani

Ilustracija MUP

Temeljem ROADPOLOV-ovog plana aktivnosti za 2022. godinu, na području država članica pa tako i na području Policijske uprave istarske, radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, 7. svibnja od 7 sati do 8. svibnja do 7 sati policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i testiranje vozača na opojne droge.
 
Kontrola vozača će se provoditi i na 14 lokacija koje su predložili građani.
 
Uz pojačano alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu, policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu.
 
Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola ili opojnih droga nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. Pozivamo stoga vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a pozivamo i putnike da se ne prevoze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola ili opojnih droga.
 

Trg Degrassi ljeti - Foto Tanja Kocijančić

Općina Vrsar zapošljava – Traže prometnog redara, spremača i jednog stručnog savjetnika

Foto TZ Kaštelir-Labinci vino podrum

TZ Kaštelir-Labinci na Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Cavtatu