in

POREČ: SVJETSKI DAN TURIZMA uz sajam domaćih proizvoda, gratis marendu, glazbu i dodjelu nagrada najljepšima – pogledajte bogat program

Uskrs u Poreču 2019. - Foto Tanja Kocijančić

Smotra istarskih autohtonih proizvoda, glazbeni program i besplatna marenda, dodjela nagrada „Dodir leptira“, besplatno razgledavanje grada

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna. To je datum kad se na sjevernoj hemisferi glavna turistička sezona bliži kraju, na južnoj počinje, a ove godine održava se pod motom “TOURISM AND JOBS: A BETTER FUTURE FOR ALL / TURIZAM I POSLOVI: BOLJA BUDUĆNOST ZA SVE”.

Tim povodom, Turistička zajednica Grada Poreča pripremila je u SUBOTU, 28. RUJNA, poseban program za svoje građane i posjetitelje.

Smotra istarskih autohtonih proizvoda

Od 10 do 17 sati na Trgu slobode odvijat će se Smotra istarskih autohtonih proizvoda u organizaciji “Domaće web tržnice”. Posjetitelje očekuje 10-ak proizvođača s širokom paletom proizvoda na kojima će moći kušati i kupiti domaće proizvode.

Glazbeni program i besplatna marenda

Deseteročlanu raspjevanu i uvijek raspoloženu skupinu po imenu Baredinosauri čine električar, poduzetnik, knjigovođa, ugostitelj, a ima i umirovljenika. Koliko im svirka i zabavljanje publike ide od ruke, uvjerit će se posjetitelji koji dođu na Trg slobode od 11 do 13 sati. Na istom je mjestu u 12 sati predviđena i besplatna marenda za sve građane i turiste.

Sve do 15 sati glavnim gradskim trgom vladat će vesele note na kojima će možda poneki čak i zaplesati.

Dodjela nagrada „Dodir leptira“

U 13 sati Turistička zajednica Grada Poreča će dodijeliti priznanja i nagrade ovogodišnjim pobjediocima akcije „Dodir leptira“. Nagradit će se najuređeniji mjesni odbor i poslovni prostor, te najljepša okućnica i balkon.

Priznanja i nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručiti će gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Nenad Velenik.

Upoznaj Poreč u pratnji vodiča

Pod motom „Upoznaj Poreč“, TZ organizira besplatno edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku za sve Porečane i one koji se tako osjećaju. Cilj je građanima omogućiti da nauče nešto više o svome gradu kroz uvijek intrigantne priče profesionalnih vodiča.

Vrijeme: 17 sati

Mjesto susreta: Trg slobode

Trajanje: 1 – 1,5 h

Napomena: Zainteresirani moraju najaviti svoj dolazak na e-adresu info@myporec.com ili telefon 451-293. Broj mjesta je ograničen. U slučaju lošeg vremena razgled grada odvit će se u drugom terminu.

Turistička zajednica Grada Poreča ovim putem čestita svim svojim sugrađanima i turistima koji borave u našoj destinaciji Svjetski dan turizma.

PROGRAM:

11.00 – 13.00              Glazbeni program

10.00 – 17.00              Smotra istarskih autohtonih proizvoda

12.00                          Besplatna marenda za sve građane i turiste

13.00 – 13.20              Dodjela nagrada „Dodir leptira“

13.20 – 15.00              Glazbeni program 

17.00 – 18.00              Besplatno edukativno razgledavanje grada “Upoznaj Poreč”

U tijeku Tjedan istarskih knjižnica – U POREČU se može doznati više o online uslugama

MUP postavlja još fiksnih kamera – evo gdje će biti postavljene