in

MUP poziva: Predložite lokacije na kojima želite da se kontrolira brzina

Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, 21. travnja, provest će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila te policija poziva građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina.

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Stoga će se na području Policijske uprave istarske, ali i čitave Hrvatske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Nadzor će se provesti 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata te će policija taj dan pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava istarska poziva građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 9. do 18. travnja na adresu elektroničke pošte istarska@policija.hr. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila koje su pogodne za nadzor brzine.

ONLINE PREVARA: Uplatio novac ali traktor nikad nije dobio

ROVINJ: Pijani 19-godišnjak izazvao prometnu nesreću