in

MUP: Predajte subotom zahtjev za novu osobnu iskaznicu

Foto Tanja Kocijančić

Napominjemo da će se tijekom navedenih subota obavljati samo poslovi sa strankama kojima je istekla osobna iskaznica tijekom epidemije bolesti COVID -19

Kako bi se građanima, kojima su osobne iskaznice istekle za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, omogućilo da podnesu zahtjev za novim ispravama u roku od 30 dana od proglašenje kraja epidemije, šalteri u Istri radit će i subotom.

Naime, sljedeće četiri subote (20. svibnja, 27. svibnja, 3. lipnja i 10. lipnja), građani će moći u sjedištu policijske uprave u Puli i u svim policijskim postajama u Istri podnijeti zahtjev za novu osobnu iskaznicu. Ističemo da će se subotom obavljati samo poslovi sa strankama kojima je osobna iskaznica istekla tijekom pandemije, a radno vrijeme šaltera bit će od 8 do 14.30 sati.

Napominjemo da građani zahtjeve za osobne iskaznice i dalju mogu normalno podnositi i u uredovno radno vrijeme šaltera u policijskoj upravi i policijskim postajama.

Podsjećamo da građani korištenjem e-Usluge MUP-a RH iz udobnosti svog doma mogu podnijeti zahtjev za novu putovnicu i vozačku dozvolu, a mogu zatražiti i da im se ti dokumenti, ako se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu tako da i na taj način izbjegnu čekanje u redu, objavila je istarska policija 16. svibnja 2023.

bicikli bicikl ilustracija policija mup

UMAG/LABIN: Ostavili bicikle naslonjene na zidu. Nestali su

policija traka mjesto nesreće

Muškarac preminuo u pulskom zatvoru