in

MUP: U cijeloj Istri kontrola brzine u četvrtak – Lani poginulo sedam, a ove godine pet osoba

Foto MUP - Ilustracija

Policijska uprava istarska 19. svibnja 2022. u vremenu od 12 do 16 sati planira provesti prometnu akciju „Kontrola brzine kretanja vozila“

Za vrijeme prometne akcije na cestama osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati će se vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Na području Policijske uprave istarske tijekom 2021. godine u prometnim nesrećama zbog nepropisne ili neprilagođene brzine poginulo je 7 osoba, 51 osoba zadobila je teške i 169 osoba lakše tjelesne ozljede. Negativan trend stradavanja u prometnim nesrećama uzrokovan nepropisnom ili neprilagođenom brzinom nastavljen je i ove godine. Od 01.01. do 30.04.2022. godine zbog nepropisne ili neprilagođene brzine poginulo je 5 osoba, dok je 14 osoba zadobilo teške, a 42 osobe lakše tjelesne ozlijede.

-Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise. Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj koji je baza iz koje nastaju prometne nesreće. U slučaju prometne nesreće vrijedi pravilo da što su brzine veće, teža je i posljedica. Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Naime, vožnja nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, osobito putnika i pješaka, objavila je PU istarska.

Ribarnica na tržnici - Foto Usluga Poreč

POREČ: Radovi na RIBARNICI I GROBLJU u punom su jeku. Otvaranje uskoro

Ilustracija - Foto Quidec Pacheco za Pixabay pop svećenik

Svećenik koji je istukao časnu sestru pušten iz zatvora. Odmah napao drugu ženu