in

POREČ: Radovi na RIBARNICI I GROBLJU u punom su jeku. Otvaranje uskoro

Ribarnica na tržnici - Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč nastavlja s kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturu Poreča. Naime, radovi na uređenju ureda groblja u završnoj su fazi. Svi građevinski radovi su izvedeni te je u tijeku opremanje novouređenih prostorija. Podsjetimo, od radova izvedene su nove vodovodne i električne instalacije, postavljena nova rasvjeta kao i nove podne i zidne obloge. Odrađena je mala izmjena samih prostora unutar objekta izradom pregradnih zidova , a sve radi bolje i svrsishodnije organizacije posla. Izvršeno je farbanje unutarnjih zidova ali i kompletne vanjske fasade. Također, uvedene su instalacije kao i postavljena nova oprema videonadzora, a ugrađena je i nova vanjska aluminijska stolarija. Zahvaljujući odrađenim radovima, prostorije ureda groblja i cvjećarne reorganizirane su i prilagođene obavljanju djelatnosti. Uređene prostorije osposobljene su ne samo za djelatnike, već i za sve korisnike usluga. Nakon izvršenih radova na opremanju, objekt će biti spreman za korisnike, a predviđeno je da novi prostori budu u funkciji u lipnju.

Groblje - Foto Usluga Poreč
Groblje – Foto Usluga Poreč

Osim preuređenja ureda groblja, Usluga intenzivno radi i na preuređenju ribarnice koja će uskoro zasjati u novom ruhu i izgledu. Do sada su napravljena sva potrebna rušenja i demontaža vanjske stolarije, izvedene su vodovodne instalacije kao i instalacije odvodnje i klimatizacije, zamijenjeni su slojevi poda, odrađeni hidroizolaterski radovi i zidarski radovi. Nadalje, ugrađena je nova aluminijska stolarija, odrađeni su limarski i krovopokrivački radovi čime je krov termoizoliran i postavljene nove kupe kanalice. U tijeku je izvođenje termoizolacije fasade nakon čega slijedi postavljanje završenog sloja. Završeno je postavljanje razvoda elektro i strojarskih instalacija, kao i izrada hidro i termoizolacija podova, ugradnja odvodnih rešetki, a u narednim danima kreće ličenje stropa, postavljanje podne i zidne keramike i polaganje kamene podne obloge u prostoru ribarnice kao i opremanje samog prostora.

Groblje - Foto Usluga Poreč
Groblje – Foto Usluga Poreč

Projekt “Preuređenje ribarnice Poreč k.č. 407 K.O Poreč” od izuzetne je važnosti za Poreč te je prijavljen u okviru FLAG natječaja u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, natječaj za Mjeru 2. Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabavu vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom. Europski fond za pomorstvo i ribarstvo sufinancira ovaj projekt, a Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1.658.935,96 kn. Doprinos EU sredstava je 85% te iznosi 1.410.095,57 kuna a RH 248.840,39 kuna dok je udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Ono što se želi postići ovim projektom je stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe.

Ribarnica na tržnici - Foto Usluga Poreč
Ribarnica na tržnici – Foto Usluga Poreč

Cilj je i privući domaće i strane potrošače, a sve zajedno ujedno bi trebalo doprinijeti razvoju ribarske infrastrukture i razvoju kulture potrošnje ribe u Gradu Poreču, priopćeno je iz Usluge.

Foto PU istarska

Načelnica pazinske policije: U našim redovima sve više žena

mup policija prometna policajac

MUP: U cijeloj Istri kontrola brzine u četvrtak – Lani poginulo sedam, a ove godine pet osoba