in

MUP za petak najavio prometnu akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom

MUP ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u petak, 4. ožujka od 10 do 14 sati, provesti prometnu akciju nadzora znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području Pule, Fažane i Medulina.
 
Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenim  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji  čine navedene prekršaje.
Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Pula-parkinga i Društva osoba s tjelesnim invaliditetom na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova.
 
Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Podsjećamo da je za navedeni prekršaj propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.
 
Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti

Prostor na Domu u Kašteliru u kojem je butiga

KAŠTELIR: Zatvara se butiga na Domu. Općina na javnom pozivu traži novog zakupca

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurne ljekarne u Poreču u ožujku i travnju