in

KAŠTELIR: Zatvara se butiga na Domu. Općina na javnom pozivu traži novog zakupca

Prostor na Domu u Kašteliru u kojem je butiga

Trgovina mješovitom robom u općinskom prostoru, ispod sjedišta općinske uprave na Domu, zatvara se, doznali smo od načelnika Đulijana Petrovića. U tom prostoru već je desetljećima uvijek bila butiga, koja je s godinama samo mijenjala vlasnike. Djelatnost je bila ista, samo su se tvrtke-najmoprimci mijenjali.

Općina je stoga raspisala javni poziv za iskazivanje interesa za zakup tog prostora na adresi Kaštelir 113, što je tek prvi korak. Naime, u javnom pozivu navedene su brojne djelatnosti, jer je upitno hoće li biti zainteresiranih za otvaranje upravo trgovine mješovitom robom.

Radi se o prostoru površine od skoro 103 četvorna metra na atraktivnoj poziciji, uz glavnu cestu koja iz Vižinade preko Kaštelira vodi prema Poreču.

No, takvih butiga ima još na dvije lokacije, pa se javnim pozivom želi utvrditi ima li možda zainteresiranih iz neke druge branše. Pa je tako, kako je navedeno u javnom pozivu, moguće otvoriti, primjerice, slastičarnicu, zlatarnicu, ured, ugostiteljski lokal, knjižnicu, čitaonicu, kemijsku čistionicu, kozmetičarski ili pak frizerski salon, fotografsku radnju i drugo. Ovisno o djelatnosti tako se i kreću cijene zakupa – od 1,5 do 5 eura mjesečno po četvornom metru.

Javni poziv objavljen je isključivo u svrhu pripreme odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup.

Poslovni prostor ima zaseban ulaz i odvojene priključke na komunalnu infrastrukturu. Postoji mogućnost podjele prostora na dva manja, a ugovor o zakupu potpisao bi se na pet godina, s mogućnošću produljenja.

Javni poziv otvoren je do 20. ožujka, do kada zainteresirani mogu predati prijavu svakog radnog dana od 8 do 14 sati u sjedištu općine osobno ili poštom, ili putem e-maila na pisarna@kastelir-labinci.hr.

Više detalja o ovom javnom pozivu možete pročitati na stranicama općine Početna – Kaštelir Labinci (kastelir-labinci.hr)

Katarina Nemet - Foto IDS

Nemet o problemima ribara: Bore se sa slovenskim kaznama, delfinima i najezdom meduza

invalidi policija

MUP za petak najavio prometnu akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom