in

Na Poreštini počinje akcija Crvenog križa „Solidarnost na djelu“

Crveni križ Poreč organizira 46. po redu akciju „Solidarnost na djelu“ koja će se odvijati od 9. do 13. listopada pod motom “Ne dvoji! Za drugog izdvoji”. Akcija započinje u utorak, 9. listopada, s mjerenjem šećera u kapilarnoj krvi i tlaka mještanima Tara od 9 do 11 sati ispred Osnovne škole, a u Kašteliru od 11.30 do 13 sati kod crkve.

Istog dana ta će se akcija održati u Vižinadi ispred Općine od 9 do 10 sati, u Višnjanu od 10.30 do 11.30 sati ispred Osnovne škole, a završit će se mjerenjem tlaka i šećera u Sv. Lovreču ispred Općine od 12 do 13 sati.

​U srijedu, 10. listopada, ista će se akcija provoditi u Vrsaru od 9 do 10.30 na trgu ispred Općine, a zatim u Funtani od 11 do 12 sati ispred Turističke zajednice.

​U četvrtak će volonteri Crvenog križa biti dežurni u samom društvu u porečkom sjedištu cijeli dan od 7 do 19 sati. ​U subotu mjerit će se tlak i šećer u kapilarnoj krvi na tržnici u Poreču od 9.30 do 11 sati. Uz volontere Crvenog križa u akciji mjerenja šećera u kapilarnoj krvi sudjeluje i Dijabetička sekcija Galija Poreč i Udruga dijabetičara Tar – Vabriga .​

​Na cijeloj Poreštini prikupljat će se tijekom cijelog tjedna financijska sredstva i materijalna dobra, i to odlukom Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa. Za poklonjeni novac građanima će biti uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren pečatom društva. Svi sudionici u akciji bit će uočljivo označeni znakom Crvenog križa, a to su volonteri i mladi koji će bonove prodavati na raznim punktovima te obilaziti kućanstva. U akciju se također uključuju i osnovne i srednje škole, te vrtići na području Poreštine.​ U proteklim godinama do sada akcija je pokazala da građani u sebi njeguju humanost i da su spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna, a ove godine tu pomoć očekuju naši socijalno potrebiti na cijeloj Poreštini.

U svim školama s prodajom novčanih bonova krenut će se početkom tjedna, a u četvrtak od 15 do 19 sati građani mogu donijeti svoje financijske priloge te doći kupiti bon na sliedećim mjestima:

  •  za Grad Poreč u Crvenom križu
  • za Vrsar u prostoru Lovačkog društva
  • za Vižinadu u domu
  • za Kaštelir u Zadružnom domu
  • za Sv. Lovreč u Općini
  • za Tar u prostorijama Crvenog križa
  • za Funtanu ispred TZ-a
  • za Višnjan u Osnovnoj školi Višnjan.

HOW Festival Poreč: Online booking treba što više pojednostaviti, jer samo 20 posto ih bukira preko interneta

Počeo Mjesec poduzetništva u Poreču, pred nama ESAS summit, predavanja, radionice