in

Počeo Mjesec poduzetništva u Poreču, pred nama ESAS summit, predavanja, radionice

Foto: pixabay.com

Grad Poreč-Parenzo ove godine po prvi put organizira Mjesec poduzetništva. Kako u Poreču djeluje više od 1300 poduzetnika i nešto više od 1400 obrtnika, koji zajedno zapošljavaju gotovo 10 tisuća ljudi, kroz listopad će se održati brojna predavanja, susreti, radionice i seminari kojima se želi podržati razvoj poduzetništva u gradu.

Izdvajamo događanja u prvom tjednu Mjeseca poduzetništva:

Prezentacija: Suradnjom OPG-ova do uspješnije prodaje  (zajednička ponuda zimnice – OPG Kovač i OPG Bartolić iz Poreča, OPG Radešić iz Vižinade  i OPG Sokić iz Nove Gradiške)

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u mjestu Radoši na imanju OPG Kovač će se svakodnevno od 05. do 20.listopada održavati prezentacija na temu „Suradnjom OPG-ova do uspješnije prodaje  (zajednička ponuda zimnice – OPG Kovač i OPG Bartolić iz Poreča, OPG Radešić iz Vižinade  i OPG Sokić iz Nove Gradiške)“. Tom prilikom je za sve posjetitelje organizirana zajednička prodaja zimnice četiri obiteljska poljoprivredna gospodarstva te će se prikazati mogućnosti suradnje OPG-ova u Hrvatskoj i prednosti ovakvog oblika udruživanja.

Predavanje „Poduzetnički inkubator – generator razvoja poduzetništva“

U utorak, 9.listopada 2018, s početkom u 11 sati će se u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju održati predavanje-mentoriranje na temu „Poduzetnički inkubator – generator razvoja poduzetništva“. Predavač-mentor biti će Ernest Cukrov, direktor Regionalne razvojne agencije Porin.

Riječka razvojna agencija PORIN osnovana je 1996. godine kao poduzetnički inkubator, te se od tada neprestano razvija kao potporna institucija za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a od 2004. godine kao razvojna agencija. RRA Porin vodi dva poduzetnička inkubatora –  poduzetnički inkubator za uslužne djelatnosti Torpedo i poduzetnički inkubator za proizvodne djelatnosti Rujevica. U tijeku je i provedba projekta proširenja sustava postojećih poduzetničkih inkubatora rekonstrukcijom Hale 14 (ex. Torpedo) i otvaranje tehnološkog parka aditivnih tehnologija uz opremanje parka vrhunskom 3D tehnologijom, čime će RRA Porin također rukovoditi. Planirana je nabavka najsuvremenije opreme današnjice za 3D tehnologije. Optimizacija proizvoda, dizajn budućnosti, povratno inženjerstvo, brzina proizvodnje, smanjena potrošnja materijala, izrada više sklopova u jednom samo su neke od prednosti korištenja 3D tehnologija. Dok je primjena istih raznolika, od medicine, umjetnosti do raznih grana u industriji, bilo da se radilo o prototipovima ili gotovim proizvodima. Kao takav omogućiti će poduzetnicima pristup naprednim tehnologijama za unapređenje njihova poslovanja, a što će rezultirati povećanjem konkurentnosti, povećanjem broja novoosnovanih tvrtki, rast, razvoj i komercijalizaciju inovacija.

ESAS (Executive Sales Adria Summit)

Od 10. do 12. listopada održavat će se prvi regionalni prodajni summit, s ciljem pomoći prodavačima i prodajnim organizacijama u njihovom rastu, razvoju i dostizanju maksimalnog prodajnog potencijala uz razvoj prodajne profesije. ESAS (Executive Sales Adria Summit) je jedinstveno regionalno okupljanje prodajnih profesionalaca koji će u tri dana Summita međusobno razmijeniti razne prodajne alate, modele i primjere iz prakse koji će svima omogućiti izuzetan, dodatni poslovni, ali i osobni razvoj. Upravo zbog toga, ESAS je idealan za izvršne direktore i top management, direktore prodaje, direktore marketinga, voditelje prodaje, voditelje ključnih kupaca, voditelje treninga i edukacija, voditelje ljudskih potencijala, prodajne predstavnike, profesionalne prodavače i sve koji se vide u prodaji.

Summit će sudionicima omogućiti moderno, intenzivno i proaktivno učenje koje će rezultirati novim pogledima i inspiracijom prema najnovijim prodajnim trendovima u svijetu današnje prodaje. Keynote speaker dolazi iz inozemstva a riječ je o Gavinu Inghamu, britanskome motivacijskom govorniku i treneru. Poseban gost konferencije je i Daniel Disney, osnivač i autor The Daily Salesa, jednog od najpoznatijih prodajnih blogova, koji prati više od 160 tisuća ljudi.

Grad Poreč-Parenzo osigurava svim poduzetnicima i obrtnicima s područja Poreštine subvencionirane kotizacije (bez noćenja):

·         Za uplate do 09.10.2018. – 2490,00 kn

Više informacija o konferenciji na web stranici http://www.salesadria.com/WP/

Na Poreštini počinje akcija Crvenog križa „Solidarnost na djelu“

Na Poreštini počinje akcija Crvenog križa „Solidarnost na djelu“

Radionica o kritičkom pristupu medijskim sadržajima u porečkoj knjižnici

Radionica o kritičkom pristupu medijskim sadržajima u porečkoj knjižnici